Austria intră din nou în carantină, începând de marţi. Ce măsuri va lua guvernul austriac

Încă o ţară europeană anunţă o nouă izolare. Austria va avea aplica un val de măsuri restrictive începând de marţi şi până la finalul lunii noiembrie. Printre interdicţii se numără închiderea restaurantelor, hotelurilor şi instituţiilor sportive şi culturale. Decizia a fost luată pentru a stopa al doilea val al epidemiei de coronavirus.

RomaniaTV.net
31 oct. 2020, 19:10
Austria intră din nou în carantină, începând de marţi. Ce măsuri va lua guvernul austriac

„O a doua izolare este implementată începând de marţi şi până la sfârşitul lui noiembrie. Nu am luat această decizie cu uşurinţă, dar ea este necesară”, a declarat, într-o conferinţă de presă, la Viena, cancelarul conservator Sebastian Kurz, potrivit News.ro.

Numărul zilnic de noi cazuri de coronavirus se apropie cu repeziciune de 6.000 de cazuri, potrivit informaţiilor transmise de guvernul austriac. Astfel, spitalele riscă să nu mai poată primi pacienţi.

Ce măsuri vor lua autorităţile austriece

-restricţii de circulaţie pe timpul nopţii se aplică între orele locale 20.00 şi 6.00.

-magazinele, afacerile, creşele şi şcolile primare rămân deschise, iar colegiile, liceele şi universităţile trec la învăţământul la distanţă.

-teatrele urmează să fie închise, iar hotelurile să primească numai călători cu afaceri.

Serviciul poștal din Austria va tipări timbre pe hârtie igienică, ilustrând desene inspirate de pandemia de coronavirus. Ștampila cu care au fost imprimate timbrele confecționate din hârtie igienică a fost inspirată de perioada de panică a austriecilor, în primele luni de la izbucnirea pandemiei de Covid-19

”Hartia igienica locala s-a epuizat pentru lunga perioada de timp si a fost dificil sa fie primita in cantitatile cerute”, au explicat reprezentanții serviciului poștal din Austria, întrebați fiind cum le-a venit ideea.