Austria, paşi importanţi spre revenirea la normalitate. Îşi redeschide restaurantele, bisericile şi şcolile

Austria va relaxa măsurile de izolare începând cu data de 15 mai, când se vor redeschide restaurantele, cafenelele şi bisericile, a anunţat cancelarul Sebastian Kurz, potrivit agenţiei Reuters.

RomaniaTV.net
21 apr. 2020, 14:21
Austria, paşi importanţi spre revenirea la normalitate. Îşi redeschide restaurantele, bisericile şi şcolile

Ne îndreptăm mai repede aici faţă de alte ţări către un fel de nouă normalitate”, a spus Kurz la o conferinţă de presă, precizând că restaurantele şi cafenelele se vor redeschide pe 15 mai. Programul de funcţionare al acestora va fi până cel târziu la orele 23. Din aceeaşi zi se vor redeschide bisericile.

Săptămâna aceasta au fost redeschise în Austria magazinele mici (cele care au o suprafaţă de sub 400 de metri pătraţi), celelalte magazine urmând să-şi reia activitatea începând cu 1 mai.

Numărul persoanelor care vor avea acces în acestea va fi, însă, limitat. Adunările publice vor fi în continuare interzise. Este vorba despre evenimente sportive, culturale, festivaluri muzicale. Acestea rămân suspendate până, cel mai devreme, pe 31 august, probabil chiar şi după această dată în cazul teatrelor.

Citeşte şi Sezonul de Formula 1 ar putea începe în Austria, fără spectatori, iar în Marea Britanie s-ar desfăşura două curse

Anterior s-a anunţat redeschiderea la jumătatea lunii mai şi a spaţiilor culturale, biblioteci, librării şi unele muzee, nu însă şi muzeele federale de stat, precum muzeul Belvedere din Viena, care au decis să-şi deschidă porţile abia la sfârşitul lunii iunie. 

La începutul lunii mai, Austria va redeschide şcolile pentru elevii din clasele terminale, ceilalţi elevi urmând să-şi reia cursurile treptat începând cu 15 mai.

Deşi a înregistrat un număr relativ mare de cazuri de coronavirus, 14.873 până în prezent şi 491 de decese, Austria a reuşit să ţină epidemia sub control, înregistrând în ultima săptămână numai în jur de o sută de noi cazuri de infectare pe zi.