Austria refuză să mai accepte cote de refugiaţi

Publicat: Duminică, 06 Martie 2016 11:46 // Actualizat: Duminică, 06 Martie 2016 11:46 // Sursa: romaniatv.net

Austria refuză să mai primească refugiaţi din Siria conform cotelor stabilite, motivând că deja are un număr foarte mare de solicitări comparat cu alte state.

Austria nu vrea să participe la sistemul de distribuire a refugiaţilor propus de Uniunea Europeană, afirmă ministrul austriac al Apărării, Hans Peter Doskozil.

"Noi avem deja partea leului..., pentru că primim 37.500 de solicitanţi de azil doar anul acesta. Acum, este şi rândul altora. De ce ar trebui Austria să ia refugiaţi din Grecia?! Acest lucru ar transmite un semnal greşit", a declarat Hans Peter Doskozil, citat de reuters şi preluat de Mediafax.

Austria, care are 8,5 milioane de locuitori, a primit 90.000 de solicitări de azil în cursul anului în 2015.

Cancelarul Austriei, Werner Faymann, a pledat în mai multe rânduri pentru solidaritatea ţărilor central şi est-europene membre UE în primirea refugiaţilor, avertizând cu reducerea fondurilor statele care nu acceptă extracomunitari conform sistemului de distribuire.

Consiliul Uniunii Europene a stabilit, în septembrie 2015, să distribuie pe bază de cote obligatorii 160.000 de refugiaţi extracomunitari ajunşi în spaţiul UE. Polonia a votat în favoarea sistemului. România, Cehia, Slovacia şi Ungaria au votat, în Consiliul UE pentru Justiţie şi Afaceri Interne, împotriva sistemului de relocare a imigranţilor conform unor cote obligatorii, dar schema a fost aprobată. După atentatele comise la Paris în noiembrie 2015, Polonia a semnalat că nu va mai primi imigranţi extracomunitari.

Citeşte şi: Primii refugiaţi au ajuns în România. Gălăţenii au protestat în stradă VIDEO

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Austria cote refugiaţi refugiaţi refugiaţi Siria
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
06 mar 12:07
...Mar 06, 2016Austria refuză să mai accepte cote de refugiaţiDum, Mar 06, 2016...
06 mar 12:00
... Austria refuză să mai primească refugiaţi din Siria conform cotelor...
1
EUR
4.8722
RON
24 Sep
noapte 17 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H