Austria revine la restricţiile din primăvară, Elveţia recomandă lucrul de acasă

Guvernul Austriei a anunţat o nouă serie de restricţii ce va intra în vigoare la finalul săptămânii, cu implicaţii pentru întâlnirile din spaţii publice şi pentru businessul de evenimente, în contextul în care numărul de cazuri noi de Covid 19 este în continuă creştere.

RomaniaTV.net
19 oct. 2020, 20:09
Austria revine la restricţiile din primăvară, Elveţia recomandă lucrul de acasă

Austriecii impun noi restricţii începând de vineri. Ziarul Financiar citează FT care anunță că grupurile vor fi limitate la maximum şase persoane la interior şi maximum 12 persoane la exterior. Singurele excepţii vor fi făcute pentru întâlnirile în cazul cărora există o distribuţie clară a scaunelor, impusă dinainte. Concertele şi evenimentele de interior sunt limitate la 1.000 de persoane.

PANDEMIE CORONAVIRUS. 170.000 de persoane au murit în plus în UE în timpul primului val, faţă de media ultimilor 4 ani

Ţara trebuie să se întoarcă la „starea din primăvară”, a transmis Rudolf Anschober, ministrul Sănătăţii.

Austria, una dintre ţările care au înregistrat un succes în lupta cu răspândirea virusului, ar putea ajunge la 6.000 de cazuri pe zi până în luna decembrie, în baza trendului actual, dacă nu sunt luate noi măsuri, a avertizat cancelarul austriac Sebastian Kurz.

Austria a înregistrat 1.121 de infectări în ultimele 24 de ore, ceea ce duce bilanţul total la peste 66.000 de infectări şi 904 decese.

Elveția intră în trendul european: măsuri DRASTICE la nivel național și recomandă munca de acasă

Elveţia a anunţat duminică restricţii mai dure pentru a ţine sub control al doilea val al epidemiei de coronavirus, care includ obligaţia de a purta mască la nivel naţional şi interzicerea adunărilor cu participare numeroasă de oameni, transmite Reuters.

Adunările de peste 15 persoane în locuri publice vor fi interzise începând de luni, iar măştile vor trebui purtate în toate spaţiile publice închise, a anunţat guvernul după o şedinţă de urgenţă, informează News.ro.

Ordinul de a purta mască în mijloacele de transport publice a fost extins pentru a include gările, aeroporturile, staţiile de autobuze şi de tramvaie.

Obligaţia de a purta mască va fi aplicată magazinelor, băncilor, bisericilor şi cinematografelor, potrivit guvernului, care recomandă oamenilor să lucreze de acasă, dacă este posibil.

”Rata de infectare cu Covid-19 a crescut într-un ritm foarte rapid. Spre deosebire de rândul trecut, sunt afectate toate cantoanele şi toate grupele de vârstă”, a declarat la Berna  preşedinta elveţiană Simonetta Sommaruga.

Elveţia, o ţară cu 8,6 milioane de locuitori, a raportat vineri cel mai mare număr de cazuri noi de coronavirus de la declanşarea crizei, 3.105. Până în prezent, 74,422 de oameni au fost infectaţi cu noul coronavirus, iar 1.823 au murit.


loading...