AUSTRIA-ROMÂNIA 2020. Rădoi, replică dură pentru Hagi: „Dacă nu îţi place să ţii de minge, atunci va trebui să alergi după ea”

Selecționerul Mirel Rădoi (39 de ani) a susținut o conferință de presă în cantonamentul României de la Mogoșoaia, înainte de meciul „tricolorilor” cu Austria din Liga Națiunilor.

RomaniaTV.net
13 oct. 2020, 08:12
AUSTRIA-ROMÂNIA 2020. Rădoi, replică dură pentru Hagi: „Dacă nu îţi place să ţii de minge, atunci va trebui să alergi după ea”

AUSTRIA-ROMÂNIA 2020. În cadrul conferinței de presă, selecționerul i-a răspuns lui Ianis Hagi, care s-a plâns la finalul meciului cu Norvegia că nu mai are energie să joace mingea după ce aleargă 4-5 minute ca să o recupereze!

„Dacă jucătorii au declarațiile astea, trebuie să le și probeze. Aș merge la raportul pe care l-am primit după meci. În momentul în care avem 19-20 de baloane pierdute, e normal că nu poți să mai ai continuitate, pentru că mingea este una singură pe teren. În momentul în care noi o pierdem, înseamnă că este la adversar. Iar dacă nu îți place să ții de minge când o ai, atunci e clar că va trebui să alergi după ea și pot exista momente în care nu faci ce ai antrenat și poți alerga mai mult de 4-5 minute”.

Austria a învins Irlanda de Nord cu 1-0 în Liga Naţiunilor. România a picat pe locul 3 în grupă

Din partea mea, de pe teren, când alergi 3-4 minute după minge și după aia îți vine la picior, ce să faci cu ea? Ce poți să faci? Să scoți un fault, să încerci să mai întrerupi meciul și să îți revii. Alergând după minge, când o ai la picior nu mai poți face nimic. Îți pierzi energia, suflul. Suntem la început de drum, cu un nou selecționer, probabil că încă nu am reușit să aplicăm pe teren ce ni se transmite de pe margine – Ianis Hagi, după Norvegia – România 4-0.

Răzvan Marin: Nu îmi este teamă de meciul cu Austria, sigur vom juca să câştigăm şi să spălăm din ruşinea ultimelor două partide

Mijlocaşul Răzvan Marin a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că mi se teme de meciul cu Austria, fiind sigur că naţionala României va juca la victorie.

„Nu este o atmosferă tocmai plăcută, dar încercăm să ne menţinem pozitiv şi să remediem situaţia. Nu ştiu cât de tineri mai suntem cu toţii, eu am 24 de ani, Puşcaş la fel, Ianis 22, nu mai avem 18-19 ani. Nu îmi este teamă de meciul cu Austria, sigur vom juca să câştigăm, vom păstra principiile de joc de până acum. Vom vedea ce vom discuta la antrenament, la şedinţa de diseară şi vom pregăti totul cât mai bine ca să spălăm din ruşinea ultimelor două înfrângeri. Ne dorim cu toţii să ajungem la un CM, dar până la preliminarii se pot schimba multe. Sunt sigur că Mister va lua vina asupra lui după fiecare meci, dar şi noi avem o parte de vină. Noi a încercat să punem în practică tot ce ni s-a spus”, a declarat Marin.

Partida România – Austria va avea loc, miercuri, de la ora 21.45, în etapa a IV-a a Diviziei B a Ligii Naţiunilor.