Austria sfidează din nou România și Uniunea Europeană! Fost ministru de Externe: „Nu am nevoie de Maldive sau de Seychelles. Este mai bine în Rusia”

Austria continuă să sfideze Uniunea Europeană, dar și România. În ciuda războiului de la granițele NATO pe care Moscova l-a declanșat, fostul ministru de Externe al Austriei, Karin Kneissl, care l-a invitat pe Vladimir Putin la nunta sa şi a dansat cu el dansul mirilor, a închiriat o casă într-un sat din Rusia.

17 aug. 2023, 18:35
Austria sfidează din nou România și Uniunea Europeană! Fost ministru de Externe: „Nu am nevoie de Maldive sau de Seychelles. Este mai bine în Rusia”
Austria sfidează din nou România și Uniunea Europeană!

Austria sfidează din nou România și Uniunea Europeană! Oficialul a subliniat că nu are nevoie de Maldive sau de Seychelles pentru că îi este foarte bine și în Rusia.

Citește și Reacţiile europarlamentarilor români după votul PE privind acţionarea în justiţie a Austriei pentru votul „nejustificat” împotriva aderării României la Schengen: „Austria trebuie să plătească despăgubiri”

Austria sfidează din nou România și Uniunea Europeană!

„Bunici, mere, vară, înot în râu. Este o viaţă bună. Nu am nevoie de Maldive sau de Seychelles. Este mai bine”, a declarat Karin Kneissl într-un interviu pentru agenţia de ştiri a statului rus, TASS.

În 2018, fostul ministru austriac de Externe a ținut prima pagină a ziarelor după ce a dansat valsul mirilor, de la propria nuntă cu președintele rus Vladimir Putin.

În aceste momente, Karin Kneissl se află în vacanţă în cătunul rusesc Petruşovo, destinaţia despre care a spus miercuri că este mai bună decât Maldive şi Seychelles.

„Îmi place să trăiesc aici. Înţeleg această lume, am înţeles-o când eram o copilă”, a mai spus Karin Kneissl.

În urmă cu o săptămână, presa din Rusia a relatat că fostul ministru de Externe s-a instalat în regiunea Riazan, la sud-est de Moscova.

Cu toate acestea, în cursul zilei de miercuri, Kneissl a declarat că nu locuieşte în Petruşovo, dar  a închiriat o casă mică în acea zonă vestită pentru peisajul rural de o frumusețe aparte.

În prezent, Karin Kneissl, fostul ministru de externe al Austriei din 2017 până în 2019, este stabilită în Liba, o țară măcinată de război.

În 2018, ea a devenit cunoscută după ce l-a invitat pe Vladimir Putin la nunta sa din Alpii austrieci şi a dansat vals cu acesta, atrăgând critici din partea liderilor opoziţiei. După ce a părăsit scena politică, Kneissl s-a alăturat consiliului de administraţie al Rosneft, o companie petrolieră rusă de stat,  post pe care l-a părăsit între timp  şi a devenit o participantă obişnuită la emisiunile RT, postul internaţional de propagandă al Rusiei.

Karin Kneissl face parte din categoria oficialilor austrieci care au fost apropiaţi de Moscova de-a lungul timpului, poziţia neutră a ţării atrăgând adeseori critici din partea liderilor Uniunii Europene.

Chiar și după ce Kremlinul a lansat războiul din Ucraina legăturile dintre Viena şi Moscova au rămas solide, Austria rămânând una dintre puţinele ţări europene care mai importă gaz din Rusia.

Citește și Premierul Austriei refuză în continuare aderarea României la Schengen: „Nu şi-a schimbat opinia”. Reacţia premierului Ciucă