Austriecii de la HS Timber Productions, fostul Holzindustrie Schweighofer, fac concedieri în România

Grupul austriac HS Timber Productions, fostul Holzindustrie Schweighofer, a decis o nouă restructurare a afacerilor din România. Din aprilie, activitatea fabricii de de grinzi lamelare din Rădăuți va fi redusă cu o treime, fiind afectați circa 160 de angajați.

27 ian. 2023, 12:50
Austriecii de la HS Timber Productions, fostul Holzindustrie Schweighofer, fac concedieri în România

Grupul austriac HS Timber Productions, fostul Holzindustrie Schweighofer, una dintre cele mai mari companii de procesare a lemnului din Europa, a decis să declanșeze o nouă restructurare a afacerilor din România. Activitatea fabricii de la Rădăuți va fi redusă cu o treime, iar această resructurare va afecta circa 160 de angajați, scrie Profit.ro.

HS Timber Productions avea în 2021 aproximativ 1.570 de angajați. În urmă cu exact un an, grupul austriac HS Timber Productions a decis ca o parte dintre operațiuni la fabrica din Rădăuți, mai exact cele din fabrica de cherestea, să fie oprite. 600 de angajați au fost concediați. Pentru 2021, compania a raportat afaceri de 3,1 miliarde lei și un profit net de 624,6 milioane lei.

HS Timber Group îşi are rădăcinile într-o afacere tradiţională de familie din Austria cu o experienţă de peste 400 de ani în domeniul prelucrării lemnului, iar în prezent compania activează preponderent în industria lemnului, dar, de asemenea, în comerţul cu material lemnos şi producerea energiei din surse regenerabile.

Grupul HS Timber Group mai are are în România alte două fabrici de cherestea la Sebeş și Reci şi o fabrica de panouri din lemn masiv la Siret, dar acestea nu sunt afectate de reducerea capacității de producție. De asemenea, are şi o fabrică de cherestea în Germania. Cu aproape 3.200 de angajaţi, HS Timber Group este una dintre cele mai importante companii de prelucrare a lemnului din Europa, iar produsele grupului sunt vândute în peste 70 de ţări din întreaga lume.