Austriecii, îngrijoraţi că numărul record de îmbolnăviri cu coronavirus din România ar putea împiedica naveta îngrijitoarelor

Publicat: Vineri, 10 Iulie 2020 11:59 // Actualizat: Vineri, 10 Iulie 2020 11:59 // Sursa: romaniatv.net

Din cauza numărului mare de infectări cu coronavirus în România, austriecii sunt îngrijoraţi că acest lucru va împiedica intrarea în ţară a îngrijitoarelor românce. Reamintim că oricine intră în Austria din România trebuie să prezinte un test negativ de coronavirus. 

Austria a introdus România și Bulgaria pe lista țărilor cu alertă, ceea ce înseamnă că cetățenii de orice naționalitate care vin din România trebuie să intre în autoizolare pentru o perioadă de 14 zile. Din cauza acestui lucru, austriecii sunt îngrijoraţi că îngrijitoarele vor avea probleme la intrarea în ţară, potrivit g4media. 

Sunt vizate și alte state non-UE din Balcani unde s-a înregistrat o creștere semnificativă a numărului de infectări: Bosnia, Serbia, Kosovo, Albania, Muntenegru și Macedonia de Nord.

Acest lucru pune în discuție din nou intrarea și ieșirea îngrijitoarelor în Austria. Publicația Kurier.at notează că din cele 60 de mii de îngrijitoare, circa 30 de mii provin din România.

Românii vor avea nevoie de o declaraţia pe proprie răspundere pentru a tranzita Austria. Documentul trebuie să fie redactat în limba engleză sau germană şi să conţină testul negativ pentru infecţia cu coronavirus, efectuat în ultimele 4 zile, anterior intrării în Austria.Oricine intră în Austria din România trebuie să prezinte un test valid anti-corona.

Totuși, acest test costă 70 de euro în România, iar organizațiile de profil din Austria solicită ca acest test să nu fie suportat nici de îngrijitoare, nici de clienții acestora, ci să fie suportat de statul austriac.

Citeşte şi DOCUMENT. Cum arată ultima declaraţie pe propria răspundere şi unde este OBLIGATORIE. Cum se completează CORECT

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Austria ingrijitoare romance pandemie coronavirus
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8738
RON
29 Sep
noapte 12 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H