Autoarea romanelor „Jurnalul lui Bridget Jones” scrie o continuare a seriei

Autoarea britanică Helen Fielding a început să scrie a treia parte a aventurilor lui Bridget Jones, la 13 ani de la lansarea celui de-al doilea volum din serie.

RomaniaTV.net
10 nov. 2012, 15:49
Autoarea romanelor „Jurnalul lui Bridget Jones” scrie o continuare a seriei

Pe lângă un nou film şi un musical dedicate celebrului personaj, Fielding vrea să scrie o nouă carte şi în acest sens a apelat la platforma de socializare Twitter pentru inspiraţie, informează bbc.co.uk.

„Mă distrez teribil, este foarte amuzat”, a declarat scriitoarea pentru BBC Radio 4.

Helen Fielding s-a născut într-un oraş industrial din Yorkshire şi a studiat la Oxford. A lucrat câţiva ani la BBC, realizând documentare despre Africa. De altfel, romanul său de debut din 1994, „Celebritate pentru o cauză nobilă”, aclamat de critică la data apariţiei, are la bază experienţa africană a autoarei. În 1996, ziarista Helen Fielding dă lovitura de piaţă cu romanul „Jurnalul lui Bridget Jones”, vândut în milioane de exemplare în lume. Ecranizarea realizată de Universal Pictures în 2001, cu Renee Zellweger, Hugh Grant şi Colin Firth în rolurile principale, în regia lui Sharon Maguire, se bucură, de asemenea, de mare succes. În 1999, Helen Fielding continuă jurnalul simpaticului său personaj cu romanul „Bridget Jones: La limita raţiunii”. Filmul omonim, cu aceeaşi echipă celebră, a apărut în 2003.

Scriitoarea mărturiseşte că, atunci când a scris primul roman „Bridget Jones”, nu s-a gândit că îl va citi cineva, relatează Mediafax.

Noul roman va avea acţiunea plasată în Londra zilelor noastre şi va prezenta o nouă etapă din viaţa eroinei sale, incluzând noutăţi moderne, precum Twitter.

„Încă încearcă să se lase de fumat şi să slăbească. Se străduieşte puţin prea mult şi are mai mult succes, dar în esenţă nu s-a schimbat”, povesteşte Fielding, care se declară puţin înfricoşată de ideea de a lansa acest al treilea volum.

Anul trecut, presa de specialitate a relatat că Renee Zellweger a semnat un nou contract pentru a o interpreta pe Bridget Jones, în cel de-al treilea film ce o are protagonistă pe jurnalista britanică, iar Colin Firth a dezvăluit unele detalii privind continuarea seriei de succes.

Zellweger, în vârstă de 43 de ani, a primit asigurări că de această dată nu va mai trebui să se îngraşe, aşa cum a făcut pentru primele două filme din serie. Deşi a pierdut apoi repede kilogramele în plus, Zellweger şi-a făcut griji pentru sănătatea ei. Potrivit unor surse, actriţa ar putea purta un costum special, care să o facă să pară mai grasă, în timpul filmărilor.

„Bridget Jones 3” va fi produs de Working Title şi este programat pentru lansare în 2013.

Deşi nu a fost confirmată prezenţa în distribuţie a actorilor Colin Firth şi Hugh Grant, cel dintâi a dezvăluit unele detalii din acţiunea filmului în emisiunea americană „Access Hollywood”. „Bridget şi Mark (Mark Darcy – personajul interpretat de Colin Firth n.r.) nu pot avea copii. Cred că aşa se întâmplă”, a spus Firth, actorul britanic premiat cu Oscar, anul trecut, pentru rolul din „Discursul regelui”. „Aşa că ea face greşeala uriaşă de a se întoarce la Daniel Cleaver (personajul interpretat de Hugh Grant, n.r.) pentru a rămâne însărcinată. Cred că el o părăseşte şi ghiciţi cine se întoarce să o salveze”, a spus Colin Firth.