AUTOBUZE ELECTRICE între municipiile Deva şi Hunedoara

O linie de autobuze electrice va fi deschisă între municipiile Deva şi Hunedoara, în cadrul unui proiect comun de dezvoltare a transportului public de persoane în care sunt implicate primăriile celor două localităţi şi Consiliul Judeţean Hunedoara.

18 nov. 2014, 11:55
AUTOBUZE ELECTRICE între municipiile Deva şi Hunedoara

Proiectul liniei de transport public de persoane este gata şi am convingerea că va pus în practică până în anul 2016. Pentru realizarea proiectului există linii de finanţare nerambursabilă. Proiectul este evaluat la 22 milioane de euro„, a declarat vicepreşedintele CJ Hunedoara, Tiberiu Balint, potrivit Agerpres.

Proiectul iniţial prevedea construirea unei linii de troleibuze, dar tehnologia avansată a permis refacerea acestuia pentru autobuze electrice. „Este un proiect mai bun pentru că, în afara faptului că vom avea un transport de persoane ecologic, folosirea autobuzelor electrice nu va mai necesita montarea de linii speciale de troleibuz pe stâlpi de beton„, a spus Tiberiu Balint.

El a explicat că proiectul liniei de autobuze electrice va aduce beneficii populaţiei, care va plăti transportul în comun între Deva şi Hunedoara mult mai ieftin.

În prezent, transportul public de persoane între cele două municipii este asigurat de firme private, iar costul unui bilet este de 6 lei, în condiţiile în care distanţa dintre cele două localităţi este de 20 de kilometri.