Autobuze şcolare pentru elevii de gimnaziu din şase şcoli din sectoarele 1, 3 şi 6. Traseele pe care circulă

Primăria Capitalei a anunţat că programul "Autobuzul şcolar" continuă şi în anul şcolar 2020-2012. Astfel, municipalitatea asigură transportul elevilor către unităţi de învăţământ gimnazial din sectoarele 1, 3 și 6.

RomaniaTV.net
13 sept. 2020, 14:46
Autobuze şcolare pentru elevii de gimnaziu din şase şcoli din sectoarele 1, 3 şi 6. Traseele pe care circulă

Primarul general Gabriela Firea a declarat că „autobuzele sunt igienizate, iar la prima ușă au fost montate dispensere pentru dezinfectarea mâinilor. Totodată, personalul STB SA va avea măști de rezervă, pentru cazul în care un elev își pierde masca”.

Edilul Capitalei a mai precizat că, în medie, aproape 1.800 de elevi au beneficiat anul trecut de transport la şcoală, adică aproape 20 la sută dintre elevii înscrişi la cele şase şcoli incluse în program.

Proiectul ar putea fi extins, în funcție de condițiile care vor apărea, a mai spus primarul Gabriela Firea, conform Edupedu.ro.

Autobuzele şcolare, trasee şi program

De luni, 14 septembrie 2020, autobuzele revin pe trasee pe 14 dintre cele 16 linii școlare, asigurând transportul elevilor la cinci școli din Capitală.

„Pia Brătianu” și „Herăstrău” din Sectorul 1, Școala nr. 195 (Hamburg) din Sectorul 3, Școala Gimnazială nr. 279 și Colegiul Național „Elena Cuza” din Sectorul 6.

Traseele T11 și T12, destinate elevilor Școlii Gimnaziale „Sfântul Andrei” (din Sectorul 6), vor circula începând de miercuri, 16 septembrie 2020.

Programul de transport al vehiculelor va fi corelat cu programul de intrare al elevilor, iar STB SA a publicat afișe cu noile ore, care sunt deja distribuite.

De asemenea, programul va putea fi consultat și pe site-ul operatorului de transport, www.stbsa.ro.

Câţi copii pot circula într-un autobuz şcolar

Controlorii STB SA vor avea grijă ca numărul elevilor dintr-un vehicul să nu fie mai mare de 51, dar nu vor călători împreună cu copiii.

Responsabilitatea privind îmbarcarea și debarcarea copiilor în zona școlilor revine instituțiilor de învățământ, care au personal instruit și autorizat să interacționeze cu elevii.

Liniile școlare T11 (Bd. Timişoara – Şcoala Gimnazială „Sfântul Andrei”, T12 (Terminal “Ghencea” – Şcoala Gimnazială „Sfântul Andrei”) și T16 (Terminal “Ghencea” – Şcoala Gimnazială Nr. 279) vor avea trasee modificate.

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, anunţ de ULTIMĂ ORĂ înainte de începerea anului şcolar LIVE TEXT şi VIDEO