Autobuzele RATB circulă cu anvelope de vară. VIDEO CAMERA ASCUNSĂ

Autobuzele regiei de transport în comun din Bucureşti circulă cu anvelope de vară, în ciuda faptului că directorul susţine că instituţia a cumpărat cauciucuri de iarnă. Mai mult, poliţia nu le trage pe dreapta, întrucât există o convenţie tacită, ca şoferii de autobuz să nu fie amendaţi. 

RomaniaTV.net
27 ian. 2012, 12:23
Autobuzele RATB circulă cu anvelope de vară. VIDEO CAMERA ASCUNSĂ

Cel care face aceste dezvăluiri este un şef de autobază. El spune că la unitatea sa, din 91 de maşini, doar 15 sunt echipate corespunzător pentru anotimpul rece. Un reporter Romania TV a reuşit să obţină aceste informaţii realizând un material filmat cu camera ascunsă.

„La noi, v-am zis: din 91 de maşini, 15 maşini au anvelope de iarnă! Avem nevoie de anvelope de iarnă dar noi, ca unitate, nu putem să decidem. Mie, acum, la 91 de maşini… hai să zic că nu mi-ar trebui toate şase odată, dar cinci îmi trebuie! De fiecare maşină!”, se plânge şeful de autobază.Acesta a completat că regia a dotat cu anvelope de iarnă doar maşinile care ies din oraş, ceea ce înseamnă, potrivit socotelii şefului de depou, vreo 60-100 de anvelope.

Chiar dacă zăpada le-a luat prin surprindere pe autorităţile bucureştene, ca în fiecare an, în mijlocul iernii, angajatul RATB este optimist şi spune că celelate maşini din parcul auto al regiei urmează să fie echipate pentru condiţiile de afară.

În cazul în care se întâmplă un „belea”, angajatul RATB nu-şi face mari probleme pentru că lucrurile se aranjează într-un fel sau altul la un nivel mai înalt, vorbind despre o înţelegere între conducerea regiei şi reprezentanţii Poliţiei Rutiere.

„Legea e lege, dar ştiţi cum e: şi cu „căţeii” şi cu „dulăii”. Cel puţin 1.000 de anvelope trebuie urgent! Pe RATB! Vorbim de autobuze! Că în afară de autobuze mai sunt şi troleibuzele! Ştiţi că dacă se tamponează un RATB-ist, toată presa e pe noi! Nu mă băgaţi pe mine în gura lor!”, a mai spus angajatul RATB.îâ

Directorul RATB, Viorel Popescu, a spus, pentru Romania TV că instituţia pe care o conduce e pregătită pentru iarnă. „Am cumpărat circa 6.000 de cauciucuri de iarnă„, a spus acesta.