Autobuzele vor putea circula şi pe linia de tramvai. Firea: „Călătorii pot să schimbe tramvaiul cu autobuzul mult mai rapid”

Gabriela Firea, primarul general al Bucureştiului, a anunţat miercuri că a fost inaugurată banda unică, un proiect prin care autobuzele vor putea circula şi pe linia de tramvai. Edilul spune că măsura va duce la fluidizarea traficului din Capitală.

RomaniaTV.net
01 iul. 2020, 09:03

„Asistăm la o premieră naţională – inaugurarea culoarului unic, banda unică pentru transport în Capitala ţării. Începând de azi dimineaţă, autobuzele pot să circule direct pe culoarul unic realizat de linia de tramvai preexistent

Este un proiect la care lucrăm de doi ani de zile. Au fost necesare modificări pe care le-am propus la textul Codului Rutier. În acest moment, autobuzele pot circula legal fără niciun fel de problemă pe linia de tramvai”, a declarat Gabriela Firea, edilul Capitalei.

Primarul general spune că este vorba despre prima etapă a proiectului. 

„Demarăm începutul acestui proiect. Inelul central al municipiului Bucureşti în care practic autobuzele merg mult mai bine, mult mai comod pe linia de tramvai. Călătorii ajung la destinaţie mai devreme, au calculat colegii de la STB cu 30 la sută. De câteva zile se fac reparaţiile, amenajările, teste astfel încât să nu existe pericol de accidentare.

Călătorii pot să schimbe tramvaiul cu autobuzul mult mai rapid deoarece acum sunt staţii comune”, a spus Gabriela Firea.

Mihai Teodorescu, director direcţie Transporturi din STB, a explicat că autobuzele vor circula pe linia de tramvai „în primă fază avem liniile 135, 330, 182 care vor străbate porţiunea din inelul central”.

„Ne dorim ca în etapa a doua să nu aibă doar tronsoane, ci tot traseul acolo unde se poate pe linia tramvai. Etapa a doua o vom prelungi pe tot ce înseamnă Romprim şi şoseaua Olteniţei.

În etapa a treia ne vom extinde pe Colentina, pe linia tramvaiului 21. Ne vom extinde pe tronsoane unde ne permite trama stradală şi oriunde ne permit ca fluidizarea autobuzelor să se facă mult mai bine pentru cetăţeni”, a spus Teodorescu. 

Directorul general al STB, Alexandru Hazem Kansou, a menţionat că autorităţile fac teste de două luni pentru implementarea culoarului unic.

„Este vorba de optimizarea timpului şi nu doar la 30 la sută. Avem o rută scurtă în care oamenii petreceau mult timp în trafic şi avem până la 55 la sută”, a spus Kansou. 

Violeta Alexandru susţine că PSD testează şi alţi candidaţi decât Gabriela Firea pentru Bucureşti. Cine a fost inclus în sondaj