Autocar blocat pe DN 5 Bucureşti-Giurgiu

Un autocar cu 45 de pasageri este blocat în judeţul Giurgiu. Trupe de jandarmi şi de la ISU încearcă să ajungă la ei pentru a le acorda asistenţă, fiind însoţite de utilaje de deszăpezire.

RomaniaTV.net
26 ian. 2012, 08:13
Autocar blocat pe DN 5 Bucureşti-Giurgiu

UPDATE, ora 13.20: UPDATE, ora 13.20: Cei de la Inspectoratul General de la Poliţia de Frontieră înceacă să ajungă cu două camioane la autocarul blocat pe DN 5 spre Giurgiu. Aceştia au 50 de litri de ceai cald pe care vor să îl ducă oamenilor pe care încearcă să îi ajute.

Un autocar care se deplasează pe ruta Bucureşti – Giurgiu a rămas blocat în pe DN5 de miercuri seară, de la ora 18.00. O pasageră din autocar a povestit, la România TV, că de fiecare dată când au solicitat ajutor li s-a spus că se lucrează în acest sens, dar în cele peste 14 ore de când sunt blocaţi pe lângă ei a trecut un singur utilaj de deszăpezire şi o maşină de poliţie. „Am rămas şi fără motorină, nu avem mâncare, nu avem apă. Avem un copil de mai puţin de 8 ani în autocar. am sunat la 112, dar ni s-au închis apelurile. Am sunat la ISU, la Prefectură… Nici pe jos nu se poate merge, din cauza viscolului”, a afirmat Ioana Ciobanu.

Prefectul judeţului Giurgiu, Robert Cristoi, a afirmat, la rândul său, că se intervine pentru ajutorarea celor blocaţi în trafic. „Suntem cu trupe de la jandarmi, de la ISU, avem utilaje, freze, lame, excavatoare, dar intervenţia este îngreunată de vremea rea. Sunt mai multe autoturisme blocate pe DN5, tocmai am tras din şanţ o maşină răsturnată. Sunt şi autocare blocate, iar unele dintre persoane au refuzat să meargă la primăria Călugăreni. Drumul este blocat până la Călugăreni, e un viscol teribil. Suntem undeva la Plopşoru, la 15 kilometri de Giurgiu. Nici nu putem să trimitem cadre militare pe jos spre autocar, pentru că după un kilometru efectiv te pierzi”, a explicat prefectul.