Autocar cu 40 de călători, confiscat la Albiţa. Autovehiculul figura ca fiind furat din Italia

Un autocar în care se aflau 40 de călători şi care făcea o cursă regulată pe ruta Chişinău-Bucureşti a fost confiscat în Vama Albiţa de poliţiştii de frontieră vasluieni după ce s-a constatat că autovehiculul figurează ca fiind furat din Italia. Pasagerii au fost preluaţi de un alt autocar.

RomaniaTV.net
10 sept. 2012, 18:34
Autocar cu 40 de călători, confiscat la Albiţa. Autovehiculul figura ca fiind furat din Italia

Potrivit Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Vaslui, în urma verificărilor în baza de date, s-a constatat că autocarul, care făcea o cursă regulată pe ruta Chişinău-Bucureşti, apărea ca fiind furat din Italia.

Autocarul, descoperit pe sensul de intrate în ţară, era înmatriculat în Republica Moldova şi era condus de un bărbat în vârstă de 30 de ani.

„Pe timpul desfăşurării cercetărilor, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa s-a prezentat directorul firmei de transport internaţional de persoane care efectua cursa respectivă, un cetăţean moldovean în vârstă de 25 de ani, care a afirmat că autocarul în cauză a fost închiriat de la o altă societate din Republica Moldova. Bărbatul nu a putut prezenta documente din care să rezulte că ar exista un contract de închiriere a respectivului mijloc de transport persoane”, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al STPF Vaslui, Irina Mirică.

Poliţiştii de frontieră vasluieni, care au constatat că autocarul are seria de şasiu modificată, au întocmit dosar penal pe numele directorului de firmă pentru furt.

Autovehiculul, în valoare de 540.000 lei, a fost indisponibilizat şi dus în parcul auto de la sediul STPF Vaslui în vederea recuperării acestuia de către proprietar.

În ceea ce-i priveşte pe cei 40 de călători, aceştia au fost preluaţi de un alt autocar şi transportaţi până la destinaţie, în Bucureşti.