Autocar românesc, implicat într-un accident în Bulgaria. Patru persoane au murit, alte nouă sunt rănite UPDATE

Un autocar cu numere de înmatriculare româneşti a fost implicat noaptea trecută într-un grav accident rutier în Bulgaria. În autocar se aflau 25 de pasageri, dintre care 7 cetățeni turci, iar restul români. De asemenea, în maşină erau şi doi şoferi turci. Presa bulgară vorbeşte despre patru morţi şi nouă răniţi. Autocarul venea de la Istanbul şi trebuie să ajungă în România.

06 aug. 2022, 10:58

Autocar românesc, implicat într-un accident în Bulgaria. Accidentul rutier grav s-a produs, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în apropiere de oraşul Veliko Tarnovo din Bulgaria. În accident au fost implicate un autocar românesc şi un autoturism cu număr de înmatriculare olandez, anunţă presa bulgară. În autocar se aflau 25 de pasageri şi doi şoferi turci.

Incidentul s-a produs în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 02:00, pe şoseaua care leagă Veliko Tarnovo de Ruse, între satele Kuţina şi Polikraişte. Autocarul a lovit o mașină oprită pe marginea drumului, apoi un copac. Pasagerii nu se aflau în mașină și nu au fost răniți. Şoferii turci au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero.

Potrivit informaţiilor preliminare, patru persoane care călătoreau în autocar au decedat. Trei au murit pe loc, iar a patra a murit la spital. Radu Filip, purtătorul de cuvânt al MAE, a declarat la Digi 24 că dintre cei patru decedaţi doar trei sunt români. A patra persoană decedată este un cetăţean străin.

De asemenea, nouă persoane au fost internate într-o unitate spitalicească din Bulgaria, a anunț at Direcția Regională a Ministerului Afacerilor Interne. Cinci dintre persoanele internate au cetăţenie română.

Citeşte şi: Românii răniţi în accidentul de autocar în Bulgaria vor fi aduşi la spital în România

Tronsonul de drum dintre cele două localităţi este temporar închis. La faţa locului, se află echipe de poliţie, pompieri şi ambulanţe. Accidentul rutier va fi anchetat de Serviciul Naţional de Investigaţii.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Sofia: +35929733510, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758.

De asemenea, consulul României in Bulgaria se află la unitatea spitalicească unde sunt internați pacienții români.


loading...