Noi detalii despre accidentul cu români în Bulgaria. Trei români au murit, alţi cinci răniţi vor fi aduşi la spital în România

Cinci români răniţi într-un accident în Bulgaria vor fi transportaţi, sâmbătă, cu elicoptere, la Spitalul Floreasca din Capitală, a anunţat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat. De asemenea, trei români care se aflau în autocar în momentul accidentului au murit.

06 aug. 2022, 13:00
Noi detalii despre accidentul cu români în Bulgaria. Trei români au murit, alţi cinci răniţi vor fi aduşi la spital în România

Românii răniţi în accidentul de autocar în Bulgaria vor fi aduşi la spital în România. Cei cinci vor fi internaţi la Spitalul Floreasca din Capitală, a anunţat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Autocar cu români, implicat într-un accident în Bulgaria. Cinci persoane au murit, alte nouă sunt rănite

„Pentru cei cinci pacienţi care sunt la spitalul din Veliko Târnovo am trimis o echipă de evaluare, care a sosit la 10,50”, a spus Arafat, într-o intervenţie telefonică la Digi 24.

Echipa s-a deplasat cu elicopterul, va prelua un pacient şi se va întoarce pentru a transporta un al doilea rănit, tot la Spitalul Floreasca.

De asemenea, potrivit şefului DSU, încă trei elicoptere din Craiova, Galaţi şi Constanţa vor prelua câte un rănit român, pentru a-l aduce pentru tratament sau continuarea evaluării medicale. „Toţi vor veni la Spitalul Floreasca, care a fost înştiinţat şi este pregătit să îi primească”, a completat Raed Arafat.

Românii au suferit diferite traumatisme, iar unul dintre ei a fost supus unei intervenţii medicale, la spitalul din Bulgaria.

Vă reamintim că patru persoane au murit, vineri noaptea, într-un accident în care a fost implicat un autocar românesc, lângă Veliko Tîrnovo, în Bulgaria, potrivit presei bulgare. Între morţi sunt trei români, al patrulea fiind un cetăţean străin, a anunţat purtătorul de cuvânt al MAE.

Alte nouă victime au ajuns la spital în Veliko Tarnovo, cinci fiind români.

 

Ciucă, după accidentul din Bulgaria: La nivelul Guvernului am intervenit urgent pentru a-i ajuta pe românii răniţi şi a le asigura cea mai buna îngrijire medicală

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat că, după accidentul din Bulgaria, în care au murit si cetăţeni români şi alţii au fost răniţi, că la nivelul Guvernului au fost făcute demersuri pentru a asigura îngrijire medicală românilor răniţi, iar elicoptere SMURD se deplasează spre Bulgaria pentru a îi aduce pe aceştia în România, la Spitalul Floreasca din Capitală.

„M-a întristat profund vestea că mai mulţi cetăţeni români şi-au pierdut viaţa, iar alţii au fost răniţi în tragicul accident rutier care a avut loc azi noapte, în Bulgaria. Sunt alături de familiile îndoliate, le transmit condoleanţe şi întreaga mea compasiune! La nivelul Guvernului am intervenit urgent pentru a-i ajuta pe românii răniţi şi a le asigura cea mai buna îngrijire medicală”, a declarat Nicolae Ciucă, pe pagina de Facebook a Guvernului României.

El a mai spus că „un elicopter SMURD şi o echipă medicală de la Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti – Floreasca se află deja în Bulgaria pentru a evalua şi planifica preluarea în România a celor răniţi”.

„Alte elicoptere SMURD sunt în drum spre Bulgaria pentru a-i aduce acasă pe românii noştri. Instituţiile statului sunt pregătite să ofere sprijin cetăţenilor săi, indiferent unde s-ar afla, si să le asigure o cât mai bună îngrijire. Le doresc sănătate multă românilor răniţi în tragicul accident si să se recupereze cât mai rapid!”, a completat prim-ministrul.