Autocar răsturnat la Nădlac. O femeie a murit, 27 de persoane sunt rănite VIDEO

Un autocar cu 42 de români s-a răsturnat duminică după-amiază, în apropiere de Vama Nădlac, informează România TV. Din primele cercetări ale poliţiei, şoferul nu a adaptat viteza la condiţiile de drum alunecos şi a intrat în derapaj într-o curbă, autocarul răsturnându-se pe marginea drumului. O femeie a murit, alte 27 de persoane au fost rănite, dintre care două mai grav.

RomaniaTV.net
15 iul. 2012, 12:50

Autocarul înmatriculat în Bucureşti mergea dinspre Vama Nădlac spre Arad. Cei 42 de pasageri ai autocarului erau turişti care se întorceau dintr-o vacanţă în Olanda. În autocar se mai aflau şi 3 şoferi. La faţa locului s-au deplasat 15 ambulanţe şi mai multe echipaje SMURD, un echipaj de descarcerare, un echipaj de stingere. Pasagerii răniţi au fost transportaţi la Spitalul Judeţean Arad.

Din primele informaţii, şoferul ar fi pierdut controlul autocarului într-o curbă, iar autocarul s-a răsturnat.

O femeie a decedat, iar două persoane sunt grav rănite. Alţi 27 de pasageri sunt răniţi, iar 26 dintre ei au fost transportaţi la Spitalul Judeţean Arad. O altă persoană rănită a primit îngrijiri la locul accidentului.

O femeia a decedat sub autocar. Aceasta a fost aruncată prin geamul autocarului. Şoferul este la spital. Erau trei şoferi, cel care conducea e la spital, în stare destul de gravă„, a precizat Sorina Ambruş, purtător de cuvânt ISU Arad.

Managerul Spitalului Judeţean Arad, Teodora Olariu, a declarat pentru MEDIAFAX că la Unitatea de Primire Urgenţe au ajuns 26 de răniţi.

„Toţi pacienţii sosiţi sunt stabili hemodinamic, iar vieţile nu le sunt puse în pericol. Primesc tratament şi continuăm investigaţiile medicale. În gerenal, rănile suferite sunt traumatisme toracice, craniene şi fracturi”, a declarat Olariu.

Între pasageri erau un bebeluş şi un copil de nouă ani, care nu au păţit nimic. Dintre şoferi, doar cel care conducea în momentul accidentului a fost rănit şi transportat la spital.

Pasagerii care nu sunt răniţi au fost preluaţi de un alt autocar”, a declarat şeful Poliţiei Nădlac, Ştefan Troiac.

Circulaţia în zona accidentului este blocată în continuare, traficul fiind rederecţionat pe drumul judeţean care trece prin comuna Şeitin.