Autocare româneşti blocate la 50 de km de graniţă, în Bulgaria

Ninsorile şi viscolul au blocat circulaţia rutieră în Bulgaria. Un cititor RTV.NET ne-a scris că mai multe autocare şi TIR-uri româneşti sunt blocate de mai bine de 24 ore la 50 de km de graniţa cu România.

08 feb. 2012, 13:07

Românul acuză faptul că autorităţile bulgare nu intervin să deszăpezeazcă drumurile pentru a le permite să ajungă în România.

„Suntem la Biala la 50 de km de Vama de Girgiu. Drumul este închis. Sunt şase autocare, tir-uri, copii mici, oameni bolnavi şi nu ne mişcăm deloc. Suntem nedormiţi, ni se termină şi hrana. Ne dorim să ajungem în ţară, dar nimeni nu ia nici o măsură. Aici într-o curte a unui motel sunt utilaje care stau pe loc şi au trecut 16, 17 ore şi nimeni nu face nimic”, povesteşte Gheorghiţă Ştefăniţă.

În total sunt 6 autocare cu români şi unul cu ruşi, dar şi mai multe maşini particulare. Printre pasageri se află şi copii mici, femei gravide şi oameni cu probleme medicale. Majoritatea celor opriţi sunt turişti care au fost în Grecia.

Crucea Roşie a trimis oamenilor mai multe ajutoare cu alimente.

Se pare că azi dimineaţă a izbucnit şi o ceartă între poliţiştii aflaţi la faţa locului şi oamenii opriţi înainte de graniţă.

Oamenii au primit promisiuni că vor pleca azi, deşi au tot fost amânaţi. Şoferii au oprit azi dimineaţă motoarele, pentru a avea benzină de ajuns în România, aşa că oamenii stau în frig. Oamenii se plâng de faptul că nu pot cumpăra alimente de la benzinării pentru că nu au unde schimba banii, iar comercianţii nu acceptă plata în euro.