Autocarele care i-au abandonat pe srilankezi la Otopeni, deţinute de familia unui secretar de stat

Autocarele care i-au abandonat pe cei 36 de srilankezi la Aeroportul Otopeni aparţin familiei unui secretar de stat în Ministerul Transporturilor. 

26 mai 2020, 09:03
Autocarele care i-au abandonat pe srilankezi la Otopeni, deţinute de familia unui secretar de stat

Autocarele care i-au abandonat pe cei 36 de srilankezi la Aeroportul Otopeni aparţin firmei RVG Speed, firmă care este administrată de fiul lui Viorel Grigoraș, liberal și secretar de stat în Ministerul Transporturilor. În trecut, aceleași autocare i-au transportat pe participanții botoșăneni la marele miting PSD din 2018

„Time is money”, urla duminică dimineață unul dintre șoferii RVG Speed spre muncitorii srilankezi adunați în parcarea unui motel din pădurea Baisa, amenințând că-i va lăsa în ploaie dacă nu se îmbarcă în cinci minute pentru a pleca spre aeroportul Otopeni. De-acolo, oamenii ar fi trebuit să-și găsească de unii singuri drumul spre casă, chiar dacă Sri Lanka și-a închis spațiul aerian pentru zborurile comerciale ca să limiteze răspândirea infecției COVID-19, potrivit Libertatea.

Două autocare ale firmei RVG Speed au fost alese duminică dimineață de prefectul liberal Dan Nechifor pentru a asigura evacuarea srilankezilor de pe teritoriul județului Botoșani. Este firma unei familii liberale. În urmă cu trei săptămâni, în mașinile aceleași firme, muncitorii au fost sechestrați timp de nouă ore alături de un suspect de coronavirus, care ulterior a ajuns alături de alți trei colegi infectați la Spitalul Județean „Mavromati”.

Citeşte şi Violeta Alexandru a cerut pe Facebook oferte de muncă pentru cetăţenii din Sri Lanka

Firma RVG Speed este deținută în totalitate de familia lui Viorel Grigoraș, fost senator liberal și actual secretar de stat în Ministerul Transporturilor, numit în funcție la sfârșitul lunii februarie de către Guvernul Orban. Actualul administrator este fiul liberalului, Radu Grigoraș, care deține 100% din acțiunile firmei condusă până-n 2012 de către tatăl său.

În 2018, autocarele familiei liberalului Viorel Grigoraș i-au transportat pe participanții botoșăneni ai marelui miting PSD din Piața Victoriei. „Ce vreți? E un business și a fost încă unul bun. Nu puteam să refuz, că apoi trimiteau și controale pe capul meu”, spunea Viorel Grigoraș pentru Monitorul de Botoșani.

Acum, RVG Speed a ales un contract venit de la un liberal, prefectul proaspăt numit al județului Botoșani, Dan Nechifor. Atât șeful dispozitivului de jandarmi prezent la scoaterea din carantină a srilankezilor, cât și șoferii, au confirmat duminică dimineață că autocarele sunt puse la dispoziție din banii statului și trimise de Prefectură.

Însă, după intervenția ministrului Muncii pe aeroportul Otopeni, autoritățile botoșănene și-au schimbat comunicarea publică. Într-un comunicat trimis luni, Prefectura insistă că autocarele au fost plătite de către foștii angajatori ai srilankezilor de la GT Company. De asemenea, purtătoarea de cuvânt a Prefecturii neagă chiar realitatea, susținând că srilankezii urmau să fie transportați în Colentina, chiar dacă pe ecranele digitale ale autocarelor era trecută ca destinație finală OTOPENI.

Odată ajunsă pe aeroport, ministrul Muncii l-a sunat pe administratorul firmei de transport pentru a-i cere explicații, adică chiar pe fiul colegului ei din Guvern.

Citeşte şi Zeci de muncitori srilankezi concediaţi de la o firmă de confecţii, abandonaţi pe Aeroportul Otopeni. Reacţia Violetei Alexandru


loading...
Partenerii noștri