Automobilele au emis cu 25% mai mult dioxid de carbon, în ultimele săptămâni

Consumul de carburant al mașinilor din ţară a crescut în ultimele săptămâni cu până la 25%, din cauza condițiilor grele de drum produse de căderile masive de zăpada și a temperaturilor scăzute, ducând implicit la sporirea proporțională a nivelului emisiilor de dioxid de carbon.

RomaniaTV.net
17 feb. 2012, 07:37
Automobilele au emis cu 25% mai mult dioxid de carbon, în ultimele săptămâni

În România, volumul mediu al emisiilor de dioxid de carbon al vehiculelor este de 148 de grame pentru fiecare kilometru parcurs. Temperaturile scăzute, starea suprafeței de rulare și blocajele din trafic au fost principalii factori care au determinat în ultimile săptămâni creșterea consumului de carburant cu până la 25%, deci, implicit, a nivelului noxelor, sunt de părere specialiștii din piață auto locală.

„Consumul de carburant este afectat în principal de temperatură de afară, întrucât motorul face un efort suplimentar pentru a aduce mașină la parametri optimi de funcționare. Dacă motorul funcționează a€œla rece”, este forțat sistemul de alimentare. Cred că în perioadă sezonului rece un autotursm consumă în medie cu 10% mai mult carburant”, a declarat pentru Green Report pilotul de raliu, Vlad Cosma. Citeşte mai mult pe green-report.ro.