Automobilele au emis cu 25% mai mult dioxid de carbon, în ultimele săptămâni

Publicat: Vineri, 17 Februarie 2012 09:37 // Actualizat: Vineri, 17 Februarie 2012 09:37 // Sursa: green-report.ro

Consumul de carburant al mașinilor din ţară a crescut în ultimele săptămâni cu până la 25%, din cauza condițiilor grele de drum produse de căderile masive de zăpada și a temperaturilor scăzute, ducând implicit la sporirea proporțională a nivelului emisiilor de dioxid de carbon.

În România, volumul mediu al emisiilor de dioxid de carbon al vehiculelor este de 148 de grame pentru fiecare kilometru parcurs. Temperaturile scăzute, starea suprafeței de rulare și blocajele din trafic au fost principalii factori care au determinat în ultimile săptămâni creșterea consumului de carburant cu până la 25%, deci, implicit, a nivelului noxelor, sunt de părere specialiștii din piață auto locală.

"Consumul de carburant este afectat în principal de temperatură de afară, întrucât motorul face un efort suplimentar pentru a aduce mașină la parametri optimi de funcționare. Dacă motorul funcționează a€œla rece”, este forțat sistemul de alimentare. Cred că în perioadă sezonului rece un autotursm consumă în medie cu 10% mai mult carburant”, a declarat pentru Green Report pilotul de raliu, Vlad Cosma. Citeşte mai mult pe green-report.ro.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
blocaj carburant combustibil condiţii meteo dioxid de carbon noxe trafic zăpadă
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
14 mar 17:15
...oficiale de către producătorii de autoturisme, informează asociaţia Terra Mileniul III. Raportul lansat joi dezvăluie cauzele acestor diferenţe între cifrele reale ale emisiilor de CO2 şi rezultatele testelor efectuate de către producători. Documentul include o...
17 feb 09:47
Răspunde | Votează email 0 email
wazzub
Google castiga miliarde de dolari anual din reclama fara sa imparta nimic cu noi. Insa din 9 aprilie 2012, noul motor de cautare WAZZUB va oferi 50% din profituri utilizatorilor!!! Pentru aceasta trebuie doar sa va inregistrati. Inscrierile se fac doar pana pe 9 aprilie 2012, numai pe baza de invitatii de la alte persoane inscrise deja. Cei interesati pot accesa linkul-invitatie de mai jos pentru inscriere signup.wazzub.info/?lrRef=a29a1c49
1
EUR
4.8744
RON
24 Oct
noapte 8 °
zi 23 °
Ultimele joburi adaugate
24 H