Automobilele de pe Titanic: Zac pe fundul mării, însă ar putea fi recuperate în condiţie bună

Celebra navă Titanic a avut la bord numeroase automobile de lux, care însă s-au scufundat o dată cu nava. Experţii spun, însă, că dacă s-ar putea recupera maşinile, ar fi în stare bună, în ciuda anilor petrecuţi pe fundul mării.

RomaniaTV.net
11 apr. 2012, 09:15
Automobilele de pe Titanic: Zac pe fundul mării, însă ar putea fi recuperate în condiţie bună

Maşina din filmul „Titanic”, care a apărut în scena de dragoste dintre actorii Leonardo di Caprio şi Kate Winslet, a existat în realitate. Era un Renault Towncare, fabricat între 1912 şi 1933. Sportivul William Carter cumpărase o astfel de maşină în 1912, pe care dorea să o transporte la New York, pe vasul Titanic, potrivit evz.ro. Carter a fost salvat, însă maşina s-a scufundat.

Renault-ul nu se află, însă, singur pe fundul mării, ci alături de alte automobile aflate la bordul Titanicului. Deşi nava a fost fotografiată aproape complet, înainte de plecare, nu există imagini ale maşinilor încărate pe ea. Se presupune, însă, că ar fi vorba de mai multe automobile de lux, la modă pe atunci, precum Delauney-Belleville sau un Mercedes-Benz 37.

Experţii consideră că, dacă s-ar descoperi aceste maşini pe fundul oceanului, era ar putea fi într-o condiţie bună, cu un motor care încă să mai funcţioneze.