Autopsia lui Maradona, rezultate surprinzătoare. Medicii care l-au tratat ar putea răspunde penal

Analiza toxicologică făcută de autorităţile argentiniene a relevat faptul că fostul fotbalist Diego Maradona consumase un cocktail de medicamente înaintea decesului, dar nu alcool sau droguri, informează presa sud-americană.

23 dec. 2020, 13:47
Autopsia lui Maradona, rezultate surprinzătoare. Medicii care l-au tratat ar putea răspunde penal

Autopsia lui Maradona a început în data de 2 decembrie, iar rezultatele analizelor au fost aşteptate cu sufletul la gură de întreaga lume, mai ales de fanii argentinieni, pentru care fostul mijlocaş a fost un adevărat Dumnezeu, aşa cum era şi cunoscut în ţara natală şi nu numai (D10S).

Maradona suferea de probleme majore la inimă, ficat şi rinichi, iar testele de sânge şi urină efectuate post-mortem au arătat un cocktail de medicamente eliberate pe bază de reţetă, între care Quetiapina, Venlafaxina şi Levetiracetam.

Concret, inima lui Maradona cântărea 503 grame, având o greutate de două ori mai mare decât cea normală. Medicii legişti au concluzionat că Diego avea probleme cardiace, însă nu primea niciun medicament pentru combaterea unor astfel de afecţiuni. Mai mult decât atât, tratamentul pe care îl primea pentru combaterea depresiei a inclus unele medicamente care cauzează aritmie cardiacă. Astfel de medicamente nu trebuie să le fie date pacienţilor cu probleme cardiace.

Autopsia lui Maradona le-ar putea cauza probleme penale medicilor săi

Pornind de la aceste rezultate, o echipă formată din trei procurori, Laura Capra, Come Iribarren şi Patricio Ferrari, va discuta cu o comisie formată din medici pentru a stabili dacă moartea lui Maradona putea fi evitată sau nu, scrie Adevărul.

Dacă se va ajunge la concluzia că decesul s-a produs din vina celor care l-au avut în grijă pe Maradona, echipa medicală care a fost alături de Diego, în ultimele sale zile, în frunte cu doctorul său personal, Leopoldo Luque, va fi trasă la răspundere printr-o anchetă penală!   Până atunci, potrivit rezultatului final al autopsiei, cauza decesului a fost stabilită oficial: apariţia unui edem pulmonar, dublată de o insuficienţă cardiacă cronică.

Citeşte şi: Larisa Iordache, gimnasta româncă cu cele mai multe medalii europene. Cum arată acum, după trei ani de pauză din cauza problemelor de sănătate