Autopsie Diego Maradona: Cum a murit legenda fotbalului argentinian

Comisia medicală însărcinată cu investigarea ultimelor ore ale vedetei argentiniene a stabilit că Diego Maradona a fost abandonat de medicii săi cu puţin timp înainte să moară.

01 mai 2021, 08:49
Autopsie Diego Maradona: Cum a murit legenda fotbalului argentinian
Autopsie Diego Maradona: Cum a murit legenda fotbalului argentinian

Autopsie Diego Maradona. Potrivit raportului experţilor făcut public vineri seară, legenda fotbalului argentinian a fost „abandonat” de echipa medicală care îl înconjura cu puţin timp înainte de moartea sa, având parte de un tratament „inadecvat” care a dus la o agonie lentă.

Autopsie Diego Maradona. A agonizat, fiind abandonat de medicii săi

Citeşte şi Maradona, trădat şi furat de propriile fiice. Dezvăluiri cutremurătoare din ultimii ani de viaţă ai legendarului fotbalist

Potrivit documentului de 70 de pagini privind moartea legendei fotbalului argentinian, acesta „a început să moară cu cel puţin 12 ore înainte” de a fi găsit fără viaţă şi a suportat o „perioadă de agonie prelungită”.

Procuratura a deschis o anchetă care urmăreşte să determine o posibilă neglijenţă sau imprudenţă în tratamentul medical administrat argentinianului, care a murit din cauza unei probleme cardiace la 25 noiembrie 2020, la vârsta de 60 de ani, în reşedinţa sa din Tigre, nordul din Buenos Aires, relatează AFP, potrivit News.ro. 

Declaraţiile a două dintre cele cinci fiice ale fostului căpitan al Argentinei, Gianinna (31 de ani) şi Jana (24 de ani), care l-au arătat pe neurochirurgul Leopoldo Luque drept responsabil pentru deteriorarea stării de sănătate a tatăl lor, au dus la iniţierea de proceduri legale.

Comisia medicală formată din douăzeci de experţi, inclusiv legiştii care au efectuat autopsia şi specialişti din diferite discipline medicale, concluzionează că fostul campion mondial „ar fi avut şanse mai mari de supravieţuire” dacă ar fi fost internat într-un centru de îngrijire.

„Ţinând cont de tabloul clinic, clinico-psihiatric şi de starea generală precară, el ar fi trebuit să îşi continue reabilitarea şi tratamentul interdisciplinar într-o instituţie adecvată”, se arată în document.

Ancheta vizează şapte persoane: neurochirurgul Leopoldo Luque, psihiatrul Agustina Cosachov, un psiholog, doi infirmieri (un bărbat şi o femeie), supraveghetorul acestor infirmieri şi un medic.

În Argentina, pedepsele pentru abandon prin neglijenţă sau omucidere involuntară variază de la cinci la cincisprezece ani de închisoare.

Citeşte şi Fiul lui Diego Maradona anunţă că va răzbuna moartea tatălui său

Considerat unul dintre cei mai buni fotbalişti din toate timpurile, Diego Armando Maradona a încetat din viaţă pe 25 noiembrie, la vârsta de 60 de ani, în urma unui stop cardiac.


loading...
Partenerii noștri