Autopsiile cadavrelor de la Bucha conduc legiştii către concluzii oribile: înainte de a fi ucise, multe femei au fost violate

Criminaliștii care efectuează autopsii pe cadavrele din gropile comune de la nord de Kiev susțin că au găsit dovezi că unele femei au fost violate înainte de a fi ucise de trupele ruse, relatează The Guardian.

25 apr. 2022, 23:12
Autopsiile cadavrelor de la Bucha conduc legiştii către concluzii oribile: înainte de a fi ucise, multe femei au fost violate

Avem deja mai multe cazuri care ne arată că aceste femei au fost violate înainte de a fi împușcate„, a spus Vladislav Pirovski, un criminalist ucrainean care împreună cu echipa sa de legiști a efectuat zeci de autopsii ale locuitorilor din Bucha, Irpin şi Borodianka, care au murit în timpul ocupaţiei soldaţilor ruşi, în ultimele două luni.

Pirovski spune că nu poate dezvălui mai multe detalii, deoarece el și colegii săi încă adună dovezi și, în plus, îi așteaptă alte sute de autopsii.

Tim Pirovski a efectuat în medie 15 autopsii pe zi și multe dintre cadavrele pe care le-a examinat erau mutilate. „Multe cadavre au fost arse, grav afectate și este imposibil să se identifice victimele. Cranii sunt sparte în mai multe bucăţi, pur și simplu nu poți pune piesele împreună. Unele corpuri nici măcar nu aveau capete„, susține criminalistul, citat de The Guardian.

Citeşte şi Explozii în Tiraspol! Prima reacție a Chișinăului după atacul cu grenade de la sediul Ministerului Securităţii de Stat

El spune că autopsiile unor femei au arătat că acestea au fost ucise cu arme automate. Unele aveau chiar șase gloanțe în spate, mai afirmă legistul.

Oleg Tkalenko, procurorul principal pentru regiunea Kiev, a spus că detaliile despre presupușii violatori au ajuns deja la biroul său și că toate circumstanțele, cum ar fi locația și vârsta victimelor, sunt investigate. „Cazurile de viol sunt o problemă foarte delicată și sensibilă. „Criminaliştii au o sarcină serioasă de a examina organele genitale ale victimelor și de a găsi semne de viol„, a mai spus Tkalenko.

Citeşte şi Pentru această mamă, iadul continuă şi după Mariupol. A stat 34 de zile într-un subsol, unde a băut apă din zăpadă topită, iar acum fiul i-a fost deportat cu forţa în Rusia. „Va fi pus să lupte împotriva mea!”

Un medic legist din străinătate, care lucrează la nord de Kiev și care a cerut să rămână anonim, a spus că unele cadavre se aflau „într-o stare atât de proastă, încât nici măcar nu se pot depista urme de viol și abuz sexual”.

Dar adunăm dovezi în mai multe cazuri în care, credem noi, a existat un viol înainte de crimă”, a mai spus el.

După retragerea trupelor ruse din orașele și suburbiile din jurul capitalei Kiev, inclusiv din Bucha, zeci de femei au povestit poliției, mass-mediei și organizațiilor pentru drepturile omului despre atrocitățile comise de soldații ruși. Anchetatorii au auzit mărturii despre violuri în grup, dar și violuri în fața copiilor.

Comisarul ucrainean pentru Drepturile Omului, Liudmila Denisova, a documentat oficial cazurile a 25 de femei care au fost ținute într-un subsol și violate sistematic în Bucha. Autoritățile au avertizat că aceste cazuri ar putea fi doar vârful aisbergului și au acuzat trupele ruse că folosesc violul ca instrument de război.