Explozii în Tiraspol! Prima reacție a Chișinăului după atacul cu grenade de la sediul Ministerului Securităţii de Stat

Biroul politici de reintegrare al Republicii Moldova a transmis că atacarea sediului Ministerului Securităţii de Stat din Tiraspol are drept scop "crearea pretextelor pentru tensionarea situației de securitate în regiunea transnistreană".

25 apr. 2022, 21:35

Explozii în Tiraspol! În acest context, Biroul politici de reintegrare cheamă la păstrarea calmului și împreună cu instituțiile naționale competente monitorizează evoluțiile cazului menționat.

Explozii în Tiraspol! Reacţia autorităţilor: „Se urmăreşte crearea de pretexte pentru tensionarea situaţiei de securitate din Transnistria”

Biroul politici de reintegrare își exprimă îngrijorarea în legătură cu incidentul care s-a produs astăzi în orașul Tiraspol. Potrivit informației disponibile, persoane neidentificate au efectuat împușcături din aruncător de grenade asupra sediului așa-numitei structuri de securitate din regiune. Conform datelor preliminare, nu există victime sau persoane rănite.

Obiectivul urmărit de incidentul de astăzi ține de crearea pretextelor pentru tensionarea situației de securitate în regiunea transnistreană, ne-controlată de autoritățile constituționale. În acest context, Biroul politici de reintegrare cheamă la păstrarea calmului și împreună cu instituțiile naționale competente monitorizează evoluțiile cazului menționat”, se arată în comentariul emis de instituție, potrivit unimedia.info

Citeste si Explozii puternice în Republica Moldova, panică totală printre locuitori. A fost atacat Ministerul Securităţii de Stat din Tiraspol

Reamintim că, în seara zilei de 25 aprilie, mai multe explozii au fost raportate în apropierea clădirii Ministerului Securității de Stat din Tiraspol, Transnistria, regiunea separatistă pro-rusă a Moldovei.

Ferestrele etajelor superioare au fost sparte. O coloană de fum iese din birouri. Teritoriul adiacent este încercuit de poliţişti„, a declarat poliţia transnistreană, într-un comunicat.

Citeste si Casa Albă susţine că Putin are în plan să invadeze Moldova. Americanii au discutat la Kiev despre următoarele mişcări ale ruşilor

Fotografii neverificate din surse oficiale arată ferestre sparte în clădire, iar alte fotografii ale martorilor oculari, distribuite pe Telegram, arată două lansatoare de grenade folosite, lăsate pe stradă, în apropierea clădirii din Tiraspol. Deputatul Consiliului Suprem (legislativul transnistrean) Andrei Safonov a declarat unui corespondent al agenţiei TASS că a fost folosit un lansator de grenade de mână.