Autoritatea de Supraveghere Financiară, sinecura preferată de a rudelor politicienilor

Soţii şi copii de politicieni sunt plătiţi cu salarii de mii de euro pe lună la Autoritatea de Supraveghere Financiară, transmite HotNews. De la miniştri până la primari importanţi, cu toţii şi-au angajat rudele într-una din cele mai bine plătite instituţii din România.

RomaniaTV.net
30 ian. 2014, 09:49
Autoritatea de Supraveghere Financiară, sinecura preferată de a rudelor politicienilor

Pe statele de plata ale ASF figureaza fosta sotie a presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, sotia deputatului George Sutaru sau fiica vicepremierului Gabriel Oprea.

Laura Chitoiu este sotia ministrului Finantelor, vicepremierul Daniel Chitoiu (PNL). Ea incaseaza 5.880 euro pe luna ca director la ASF. In declaratia ei de avere din august 2013, Laura Chitoiu a trecut venituri anuale de peste 292.000 de lei. Laura si Daniel Chitoiu sunt finii lui Dan Radu Rusanu, presedintele Autoritatii de Supraveghere Fiscala.

In prezent, doamna Chitoiu este urmarita penal intr-un dosar in care este acuzata ca ar fi ajutat in mod ilegal o persoana sa obtina un aviz de la ASF pentru a ocupa o functie de conducere intr-o societate de asigurari.
Razvan Wlassopol este sotul primaritei Craiovei, Lia Olguta Vasilescu (PSD). Wlassopol incaseaza de la ASF 2.560 de euro, potrivit listei prezentate de B1Tv. In declaratia de avere a Liei Olguta Vasilescu, primarita a declarat un venit anual castigat de sotul ei de 153.000 de lei, in calitate de consilier la Comisia Natioanala a Valorilor Mobiliare (CNVM), institutie absorbita de ASF.

Catalin Remus Campeanu este fiul Marianei Campeanu, ministrul Muncii (PNL). El castiga la ASF peste 2.000 de euro pe luna.

Daniela Motreanu este sotia deputatului PNL Dan Motreanu, fost ministru al Agriculturii in Cabientul Tariceanu. Doamna Motreanu ia un salariu de 4.120 de euro pe luna la ASF. Potrivit declarartiei de avere a deputatului Motrenu din iunie 2013, sotia sa a incasat un venit anual de peste 43.000 de lei in calitate de consilier al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), o alta institutie inghitita de ASF.

Grigoreta Cristina Zgonea a fost sotia actualului presedinte al Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea (PSD). Doamna Zgonea incaseaza peste 2.400 euro pe luna de la ASF. In august 2013, Cristina Zgonea declara un venit anual de peste 134.000 de lei ca director adjunct la Autoritatea de Supraveghere Financiara.

Iuliana Luiza Scutaru este sotia lui George Scutaru, liderul grupului parlamentar al PNL de la Camere Deputatilor. Ea incaseaza un salariu lunar de 4.720 de euro pe luna de la ASF. In august 2013, ea a declarat un venit anual de peste 170.000 de lei in calitate de consilier al conducerii ASF.

Aura Socol este sotia lui Cristian Socol, consilier al premierului Victor Ponta. Domana Socol incaseaza 2.460 euro pe luna de la ASF, potrivit listei prezentate la postul B1TV.

Ana Maria Tudor este fiica vicepremierului Gabriel Oprea (UNPR). Ea incaseaza un salariu lunar de 2460 de euro la Autoritatea de Supraveghere Financiara. Si sotul ei (ginerele lui Gabriel Oprea) a lucrat la ASF, ca sef serviciu la secorul pensii private, de unde obtinea un venit anual de 13.113 de lei, potrivit unei declaratii de avere din iunie 2013.

In prezent, la Autoritatea de Supraveghere Financiara activeaza politicieni cunoscuti, printre care Dan Radu Rusanu – presedinte al ASF. El incaseaza 18.000 de euro pe luna, insa Autoritatea a venit cu precizari potrivit carora salariul lunar net al luiRusanu este de 14.000 de euro. Dan Radu Rusanu a fost vicepresedinte al PNL, parlamentar in mai multe legislaturi, secretar de stat la Ministerul Finantelor. Rusanu este nasul ministrului de Finante, viceporemierul liberal Daniel Chitoiu.

Fostul presedinte al UNPR Marian Sarbu este membru al boardului ASF, de unde ia 3.350 euro pe luna. Sarbu a fost ministru PSD al Muncii in guvernarile Nastase si Boc 1 si parlamentar in mai multe legislaturi.

Dan Mircea Popescu ia 2.460 euro pe luna la ASF. El a fost parlamentar PSD si ministru al Muncii.

Doru Fruzulica a fost parlamentar PSD. El a renuntat la calitatea de paramentar pentru a mrege la Consiliul de Supraveghere a Asigurarilor si apoi la ASF. In iunie 2013, Guvernul a mai redus componenta conducerii ASF, Frunzulica ramanand atunci pe dinafara. Potrivit informatiilor prezentate la B1TV, Frunzulica este angajat in cadrul ASF in prezent, de unde ia un salariu lunar de 2.650 de euro.