Autoritatea Electorală Permanentă a propus amânarea alegerilor locale şi prelungirea mandatelor actualilor aleşi. Reacţia premierului

Autoritatea Electorală Permanentă a anunţat printr-o scrisoare către preşedintele Klaus Iohannis, premierul Orban şi conducerea Parlamentului că va amâna alegerile locale din cauza pandemiei de coronavirus. 

RomaniaTV.net
27 mart. 2020, 08:44
Autoritatea Electorală Permanentă a propus amânarea alegerilor locale şi prelungirea mandatelor actualilor aleşi. Reacţia premierului

UPDATE: Premierul Ludovic Orban a reacţionat la anunţul Autorităţii Electorale Permanent, spunând că îi va chema la consultări pe liderii partidelor parlamentare și vor găsi o „soluție legală” privind alegerile locale care erau programate pentru 28 iunie.

„Voi chema partidele parlamentare la consultări și împreună vom analiza situația și vom lua soluția legală”, a declarat Orban.

Ştire iniţială:

În actuala situație de pandemie de coronavirus organizarea la termen a alegerilor electorale, propusă pentru 28 iunie, a devenit „cvasi-imposibilă”, potrivit Autorităţii Electorale Permanente.

Citeşte şi: CORONAVIRUS: Prim-ministrul Italiei spune că Europa va fi lovită de o recesiune „grea şi severă”

Șeful AEP, Constantin Mitulețu-Buică, a declarat vineri pentru HotNews.ro că a trimis autorităților și un proiect de lege prin care propune prelungirea mandatelor actualilor aleși locali.

În proiectul de lege trimis autorităților, AEP propune prelungirea mandatelor actualilor aleși locali pe timpul stării de urgență și organizarea alegerilor locale în cel mult 6 luni de la încetarea stării de urgență.