Lovitură pentru Simion! Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a dispus un control la AUR în care verifica modul de obținere a veniturilor și cheltuielile din subvenția de stat

George Simion se vede deja în turul doi al prezidenţialelor, dar problemele partidului pe care îl conduce sunt din ce în ce mai mari.

07 sept. 2023, 23:12
Lovitură pentru Simion! Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a dispus un control la AUR în care verifica modul de obținere a veniturilor și cheltuielile din subvenția de stat

Șeful Autorității Electorale Permanente, Toni Greblă, a declarat pentru G4media.ro că a dispus un control al AUR după mai multe sesizări în mass-media cu privire la modalitatea în care sunt obținute veniturile partidului și a modului în care AUR a cheltuit, în special, subvenția de stat.

Sondaj CURS: PSD, detaşat pe primul loc în intențiile de vot. PNL și AUR, umăr la umăr spre alegeri 2024
Greblă, fost parlamentar PSD și prefect al Capitalei, a ajuns președintele AEP cu voturile din Parlament ale PSD și PNL. „Controlul este în plină desfășurare, vor fi analizate documentele aflate la dosarul, la sediul AEP, și în raportul pe care îl vom întocmi îl vom face public pe site-ul instituției”, a afirmat președintele Autorității Electorale Permanente.

Toni Greblă a precizat că AEP verifică legalitatea obținerii veniturilor și modalitatea în care partidele le cheltuiesc în acord cu prevederile legale, iar acolo unde veniturile au fost făcute din alte surse decât legale, sau cheltuielile au vizat bunuri și servicii sau alte activitășți care nu sunt prevăzute în legea partidelor politice, confiscă contravaloarea activității desfășurate, respectiv bunurile și aplică o sancțiune contravențională care este de la 15.000 la 50.000 de lei.

George Simion, despre banii de la nuntă: ”Dacă aveam 400.000 de euro, îi declaram. Aștept pe toată lumea să îmi găsească banii” EXCLUSIV
AUR a pornit în urmă cu două zile o campanie de donație de 20.000 de ghiozdane complet utilate, înainte de începerea anului școlar. Întrebat despre conotațiile de campanie electorală și dacă această activitate nu este interzisă, șeful AEP a afirmat că: „nu pot să vă spun dacă este interzisă activitate, dar am dispus un control în care ceea ce privește partidul AUR”.

În luna iulie, Libertatea a scris că AUR a pornit o caravana sanitară mobilă cu autovehicule cumpărate din banii publici din subvenție, în timp ce partea medicală a fost achiziționată de o fundație apropiată de partid. ”Din caravană nu va lipsi nici ziarul AUR, cu informații politice”, menționa cotidianul.

Ce spune George Simion într-un live pe Facebook

Partidele politice din România au primit în 2022, de la Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), o subvenție totală de peste 52 de milioane de euro, în creștere față de 2021. Acest text a fost copiat de pe Ziare.com Formațiunile politice strâng o avere din subvenții în 2024. AUR, de departe cel mai ”zgârcit” partid.  Conform AEP, AUR a primit 20 de milioane de lei. Din subvenția totală primită în 2022 formațiunea condusă de George Simion a scos din visterie doar 60 de lei, reprezentând comisioane bancare. La fel a făcut și în 2021, când a cheltuit doar 79 de lei, iar în prezent a adunat în conturi peste 38 de milioane de lei.