Autorităţile au înlemnit când au văzut ce ascundea un ţăran după nişte baloţi uriaşi de fân FOTO

Un fermier britanic a pierdut lupta dusa de noua ani cu autoritatile locale din Salfords, Surrey si va fi nevoit sa-si demoleze "castelul" in stil tudorian, pe care l-a construit fara autorizatie si l-a "camuflat" cu baloturi de fan, huse si cauciucuri.

25 apr. 2015, 14:19

Robert Fidler, in varsta de 66 de ani, a construit in secret copia unui castel din dinastia Tudor, in care a locuit cu familia, incepand cu anul 2002, scrie bzi.ro. „Arhitectul” a dezvaluit totul in 2006, cand a crezut ca o lacuna legala il va ajuta sa se pazeasca de autoritati, in conditiile in care nu are autorizatie pentru impunatoarea constructie.

Citeşte şi CASELE DIAVOLULUI: Locurile BÂNTUITE din Capitală VIDEO

Autoritatile locale s-au autosesizat imediat si au refuzat sa-i ofere o autorizatie retroactiva. Astfel, dupa numeroase lupte in instanta, care au costat zeci de mii de lire sterline, secretarul guvernului local din Salfords, Surrey, Eric Pickels, a stabilit ca locuinta cu patru camere din Green Belt, Ferma Honeycrocks, care valoreaza un milion de lire sterline, trebuie demolata in cel mult 90 de zile.

Fidler a comparat „drama” sa cu una a artistului universal, caruia ii este distrusa opera. „Este ca si cum Rembrandt ar fi fost obligat sa isi distruga o capodopera”, s-a plans fermierul. „Nu am de ales. Daca nu o demolez in 90 de zile, autoritatile ma vor duce la inchisoare”.

Fidler a fost initial chirias al fermei din Honeycrock, incepand cu 1970 si in 1985 a cumparat mosia. Incepand cu anul 2000, fermierul a demarat constructia castelului in jurul a doua silozuri de cereale, iar costurile initiale au fost de 50.000 lire sterline.
 
Citeşte şi Castelul Bran şi Castelul Corvinilor, printre cele mai frumoase castele din lume

„Am fost socati sa vedem ca sub capitele de fan se afla un castel. Toata lumea ar trebui sa se supune legilor, nu-i asa?”, a declarat un localnic, deranjat de faptul ca Fidler a reusit sa construiasca o asemenea casa fara autorizatie, chiar sub nasul comunitatii.

Un purtator de cuvant al consiliului primariei a declarat ca are datoria de a mentine decizia de demolare a castelului lui Fidler, pentru a proteja interesele comunitatii din Green Belt. „Decizia Secretarului de Stat demonstreaza ca oamenii care ignora regulamentele privind constructiile imobiliare ajung in situatii extrem de neplacute, odata prinsi”, a precizat oficialul respectiv.