Autorităţile au pus sechestru pe palatele romilor din Strehaia

Sechestru pe palatele romilor din Strehaia. Zeci de ofiţeri de la crimă organizată şi forţe de intervenţie rapidă, însoţiţi de procurorii DIICOT, au descins la palate ale romilor din Strehaia, în dosarul de evaziune fiscală de 20 de milioane de euro, instrumentat de DIICOT Mehedinţi. În acest caz, 10 persoane au fost arestate, iar alte două sunt căutate de poliţişti. În timpul acţiunii, mai multe femei au făcut scandal.

RomaniaTV.net
26 apr. 2012, 08:51
Autorităţile au pus sechestru pe palatele romilor din Strehaia

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că se pune sechestru pe şapte imobile, cinci dintre acestea fiind palate ale romilor din Strehaia, iar alte două imobile aparţinând unor români. Acţiunea are loc în dosarul de evaziune fiscală prin care statul a fost prejudiciat cu 20 de milioane de euro şi în care sunt cercetaţi în stare de arest preventiv mai mulţi romi, dar şi Silvian Toma, finanţatorul FC Hunedoara, şi Cătălin Spătaru, numit şi „regele asfaltului” din Piteşti.

În cazul omului de afaceri Silvian Toma, pentru recuperarea prejudiciului din dosar procurorii au pus sechestru în luna martie pe mai multe hoteluri, balastiere, benzinării şi autoturisme.

În 9 martie, finanţatorul FC Hunedoara, Silvian Toma, alături de alte trei persoane cercetate în dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani prin care a fost produs un prejudiciu de aproximativ 20 de milioane de euro, a fost arestat pentru 29 de zile, de Curtea de Apel Craiova.

Astfel, au fost emise mandate de arestare pentru 29 de zile pentru Silvian Toma, Tomuţa Gabriel, Sârbu Daniel şi Chiru Vasile, iar procurorii DIICOT au pus sechestru pe Hotelul „Roman” din Băile Herculane deţinut de Silvian Toma.

Totodată, în cazul lui Cătălin Spătaru, cunoscut drept „regele asfaltului din Argeş”, a fost pus sechestru pe mai multe hoteluri, benzinării, balastiere, precum şi pe aproximativ 50 de mijloace de transport, dar şi pe alte active ale firmelor pe care o deţine.

Decizia de instituire a sechestrului a fost pusă pentru recuperarea prejudiciului de aproximativ 20 de milioane de euro produs de gruparea din care ar face parte aceşti oameni de afaceri.