Autorităţile belgiene au dezmembrat cea mai mare ORGANIZAŢIE INTERNAŢIONALĂ de TRAFIC cu IMIGRANŢI

Cea mai mare organizaţie de traficare a imigranţilor ilegali a fost dezmembrată în Belgia, au anunţat sursele judiciare judiciare belgiene.

11 ian. 2016, 13:06
Autorităţile belgiene au dezmembrat cea mai mare ORGANIZAŢIE INTERNAŢIONALĂ de TRAFIC cu IMIGRANŢI

Parchetul din Flandra a anunţat că a dezmembrat reţeaua internaţională de traficanţi şi călăuze de imigranţi. Mai mulţi kurzi şi irakieni au reuşit să introducă peste 3.000de persoane în Marea Britanie, prin Belgia, a informat, luni, presa belgiană.

Este vorba despre cea mai mare organizaţie criminală de călăuze cunoscută până acum în ţări din Europa. Zece suspecţi au fost deja arestaţi.

Traficanţii care erau şi călăuze încărcau zilnic în camioane ce pute fi văzute de-a lungul autostrăzilor E40 şi E17 imigranţii ilegali. Preţul pentru aceste servicii era de 2.000 de euro de persoană. Există suspiciuni potrivit cărora, în acest trafic de imigranţi, ar fi implicaţi şi şoferi de camioane de mare tonaj. 

Citeşte şi Veniturile COLOSALE ale traficanţilor de migranţi din Marea Mediterană

Poliţia judiciară federală din Flandra a iniţiat o anchetă în mai, anul trecut şi a făcut mai multe arestări în cursul lunilor care au urmat.

Cei doi lideri ai organizaţiei de călăuze au fost arestaţi vineri, în Marea Britanie. Justiţia belgiană a cerut ca aceştia să fie trimişi cât mai repede pentru a fi judecaţi pentru faptele lor.