Autorităţile din Brăila au găsit o metodă eficientă de a determina oamenii să nu mai arunce gunoaie la întâmplare: „Nişte nesimţiţi”

Administraţia brăileană pare să le fi venit, în sfârşit, de hac cetăţenilor care sunt certaţi cu păstrarea curăţeniei. În oraş au fost instalate peste 300 de camere de luat vederi pentru a-i depista pe cei care atuncă gunoaie în locuri neautorizate şi care distrug bunurile din proprietatea municipalităţii.

RomaniaTV.net
14 iul. 2020, 14:06
Autorităţile din Brăila au găsit o metodă eficientă de a determina oamenii să nu mai arunce gunoaie la întâmplare: „Nişte nesimţiţi”

Într-o postare pe Facebook, primarul Brăilei, Marian Dragomir, şi-a manifestat convingerea că amenzile aplicate fără milă contravenienţilor îi vor disciplina pe aceştia, cu atât mai mult cu cât nu se vor putea sustrage sub nicio formă de la plata amenzilor.

Sumele acestea sunt purtătoare de penalităţi şi niciodată nu vor putea să vândă un apartament, o casă sau o maşină decât după ce plătesc amendă şi penalităţile!!! Toată viaţa lor aceste amenzi vor rămâne în evidenţă fiscală a primăriei!!!”, a atras atenţia edilul.

Citeşte şi Asistentul medical din Brăila care a violat zeci de paciente a scăpat de puşcărie. Judecătorii au decis că este reabilitat

În plus, autorităţile locale nu se mulţumesc dar să amendeze contravenienţii, ci… îi va face şi de ruşine. Astfel, filmările în care apar brăileni care aruncă gunoiul în locuri neautorizate vor fi făcute publice.

Unii mint, alţîi încearcă scuze penibile ….. Jenant !!! Ce să mai spunem de cel care a furat rulourile de gazon montate de două săptămâni la Cimitirul Sfânta Maria pentru a le da la găini !!! În loc să fure gazonul mai bine citea câteva citate ale marilor personalităţi brăilene pentru a face o comparaţie şi observa cât de nesimţit poate fi. Ştiu, acum unii vor spune că primarul i-a făcut nesimţiţi pe cei care aruncă gunoi, şi nu este frumos din partea mea .…. dar ei dacă îi apreciază să-i ia acasă !!!”, spune edilul.

La şedinţa de consiliu local din 20 iulie, aleşii locali vor vota achiziţia altor 130 de camere de supraveghere care vor fi montate în Brăila.”Sunt convins că într-un an o să recuperăm costurile de la cei fără bun simţ care vor mai arunca gunoiul pe stradă”, este de părere primarul Marian Dragomir. Zeci de brăileni sunt amendaţi săptămânal cu până la 2.500 de lei pentru că îşi aruncă gunoiul pe unde apucă.