Autorităţile din Bulgaria vor explicaţii despre condiţiile de detenţie pentru Elena Udrea. Anunţul Ministerului Justiţiei

Ministerul Justiţiei a anunţat joi că autorităţile judiciare din Bulgaria au cerut să afle care sunt condiţiile de detenţie de care ar urma să aibă parte Elena Udrea în cazul predării către România.

14 apr. 2022, 18:36
Autorităţile din Bulgaria vor explicaţii despre condiţiile de detenţie pentru Elena Udrea. Anunţul Ministerului Justiţiei

Autorităţile judiciare din Bulgaria au cerut Ministerului Justiţiei informaţii despre condiţiile de detenţie pentru Elena Udrea.

„Cererea a fost înaintată de îndată Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, în vederea soluţionării. Administraţia Naţională a Penitenciarelor va transmite documentul finalizat către Ministerul Justiţiei care, conform legii, îl va înainta Tribunalului Bucureşti, ca instanţă emitentă a mandatului european de arestare (MEA). Tribunalul Bucureşti îl va comunica ulterior autorităţilor bulgare, asigurând şi traducerea acestuia”, se precizează într-un comunicat al Ministerului Justiţiei.

Citeşte şi: Soţul Elenei Udrea, apel la Avocatul Poporului: „Ne dorim o judecată dreaptă şi corectă!”

Ministerul Justiţiei a mai menţionat că acordă constant asistenţă tuturor autorităţilor române şi străine implicate în procedurile de executare a mandatelor europene de arestare, care solicită sprijinul, în limitele competenţelor acordate de lege şi cu respectarea deplină a independenţei organelor judiciare.

Elena Udrea, fost ministru al Turismului, se află în custodia autorităţilor Bulgaria, fiind prinsă în ţara vecină după ce a fost dată în urmărire în urma condamnării definitive în dosarul „Gala Bute” – 6 ani închisoare.

Tot în acest dosar, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare, iar Tudor Breazu, administratorul terenurilor de la Nana deţinute de Elena Udrea, a primit trei ani, conform Agerpres.

Citeşte şi: Boala de care suferă Elena Udrea. Cum a sperat fostul ministru al Turismului că va scăpa de arestul preventiv