Boala de care suferă Elena Udrea. Cum a sperat fostul ministru al Turismului că va scăpa de arestul preventiv

Judecătorii bulgari i-au respins joi cererea Elenei Udrea de a ieşi din arest preventiv până la judecarea cererii autorităţilor române de a o extrăda pentru a executa pedeapsa de 6 ani de închisoare în dosarul "Gala Bute".

14 apr. 2022, 15:43
Boala de care suferă Elena Udrea. Cum a sperat fostul ministru al Turismului că va scăpa de arestul preventiv

Elena Udrea rămâne în arest. Fostul ministru Elena Udrea a încercat să-i convingă pe judecătorii din Bulgaria că nu poate să stea în arest prevenitv, motivând că este bolnavă. Avocaţii Elenei Udrea au cerut Curţii de Apel de la Sofia arest la domiciliu cu brățară electronică, pentru a putea fi urmărită.

Potrivit Antena 3, avocaţii Elenei Udrea au depus la dosar mai multe documente prin care să ateste faptul că Elena Udrea ar suferi de osteoporoză şi, din acest motiv, ar trebui să stea la domiciliu în arest.

Magistrații bulgari au considerat că că fostul ministru ar putea fugi din țară, astfel încât au hotărât măsura cea mai aspră până la extrădare.

Între timp, sentinţa în procesul de extrădare a Elenei Udrea, care a primit în România o condamnare de 6 ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute, a fost amânată pentru 19 aprilie.

Citeşte şi: Elena Udrea, în faţa judecătorilor bulgari: „Există un pericol real de distrugere a mea în închisorile din România”

Elena Udrea a declarat în faţa judecătorilor bulgari că îi este teamă pentru viaţa ei, dacă va fi extrădată şi încarcerată în România, precizând că este o victimă a sistemului politic şi că data trecută când a fost închisă a primit ameninţări cu moartea.

„Există un pericol real în închisoarea din România, de distrugere fizică a mea, pentru că acest caz declanșat împotriva mea este unul politic. Acesta este un proces pe bune, nu ca cel pe care l-am avut în România. Sper că judecătorii vor auzi în ce situație mă aflu și vor lua o decizie curajoasă”, a spus fostul ministru în fața instanței din Bulgaria.”, a spus Elena Udrea în faţa instanţei de judecată.

Fostul ministru al Dezvoltării şi Turismului Elena Udrea a fost reţinută joia trecută în apropierea punctului de frontieră Kulata, la graniţa Bulgariei cu Grecia, în urma unei solicitări urgente a Poliţiei Române de a opri un vehicul care intrase în Bulgaria. La cererea autorităţilor române, Elena Udrea a fost reţinută pentru 24 de ore.

Poliţia bulgară a fost informată că Elena Udrea a fost găsită vinovată de comiterea unor infracţiuni în timpul mandatului său de ministru, între 2009 şi 2012, obţinând mită de peste 12 milioane de lei româneşti şi 1,1 milioane de euro de la mai multe companii.

Citeşte şi: Imagini cu arestul din Bulgaria unde este reţinută Elena Udrea. Când află dacă va fi sau nu extrădată FOTO

Curtea Supremă de la Bucureşti a găsit-o pe Elena Udrea vinovată de organizarea ilegală a unei gale de box pe cheltuiala statului pentru a-şi îmbunătăţi imaginea înaintea alegerilor parlamentare din 2012, confirmând propria decizie din 2018, care a fost ulterior anulată de Curtea Constituţională din cauza unei nereguli.

Cu toate acestea, Udrea nu s-a prezentat în faţa instanţei pentru pronunţarea hotărârii, alegând să plece din ţară cu maşina prin vama Giurgiu spre Bulgaria. Potrivit Poliţiei de Frontieră, plecarea Elenei Udrea a fost legală, întrucât la momentul ieşirii din ţară nu existau pe numele ei restricţii de circulaţie şi Instanţa Supremă nu anunţase sentinţa.

Este a doua oară când Udrea pleacă din ţară înainte să primească o condamnare. În 2018, Udrea a fugit în Costa Rica. A fost găsită de Interpol şi extrădată în România un an mai târziu. La întoarcere, fostul ministru nu a fost încarcerat, dar a fost obligată să plătească 8,1 milioane de lei (3,27 milioane de dolari) drept despăgubiri către trezorerie.