Autorităţile din New York anunţă ridicarea anumitor restricţii după 15 mai, în condiţiile scăderii numărului de decese

New York, statul cel mai grav afectat de epidemia de coronavirus din Statele Unite, ar putea să ridice unele restricţii începând cu 15 mai, a declarat duminică guvernatorul Andrew Cuomo, potrivit Agerpres. Această măsură ar putea fi luată în condiţiile în care numărul zilnic al deceselor a continuat să scadă.

RomaniaTV.net
27 apr. 2020, 07:53
Autorităţile din New York anunţă ridicarea anumitor restricţii după 15 mai, în condiţiile scăderii numărului de decese

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 367 de decese, a precizat guvernatorul, iar acest număr este cel mai mic din ultimele săptămâni. În statul New York s-au raportat aproape 17.000 de decese.

Guvernatorul a declarat că, în anumite zone „cu risc scăzut” din statul New York, adică departe de oraşe, procesul de producţie şi activităţile în domeniul construcţiilor ar putea fi reluate în momentul în care măsura de izolare la domiciliu va fi ridicată.

Citeşte şFarmaciile din New York vor preleva eşantioane pentru testele pentru coronavirus

Cuomo a declarat că activitatea va fi reluată treptat şi fiecare acţiune va fi monitorizată. Fazele de reluare a activităţii vor fi distanţate la intervale de două săptămâni. Orice semn de reapariţie a focarului de coronavirus ar conduce la noi măsuri.

Cuomo a avertizat că statul New York ar putea pierde tot ce a obţinut în câteva zile, „dacă nu suntem vigilenţi”.

În New York, s-au înregistrat cele mai multe cazuri şi decese din SUA, motiv pentru care în acest oraş situaţia este mai complicată decât în alte părţi. Oraşul este un important punct de legătură cu alte comitate şi state, astfel încât va necesita o abordare mai coordonată la nivel naţional, a atras atenţia guvernatorul.