Autorităţile din Prahova se pregătesc de iarnă. Au fost semnate contractele pentru deszăpezirea drumurilor

Autorităţile din judeţul Prahova se pregătesc de iarnă. Au fost semnate contractele pentru deszăpezirea drumurilor judeţene în sezonul rece 2021-2022. Valoarea totală a contractelor de deszăpezire este de 14,7 milioane lei.

07 oct. 2021, 22:26
Autorităţile din Prahova se pregătesc de iarnă. Au fost semnate contractele pentru deszăpezirea drumurilor

Autorităţile din Prahova se pregătesc de iarnă. Consiliul Judeţean (CJ) Prahova a semnat contractele subsecvente pentru deszăpezirea drumurilor judeţene în sezonul rece 2021-2022, a anunţat, joi, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Liliana Maxim Minculescu.

Autorităţile din Prahova se pregătesc de iarnă

Citeşte şi Vortex stratosferic în formare la Polul Nord. Cum va fi iarna în România. Prognoza meteo Crăciun 2021

Judeţul Prahova este împărţit în 10 sectoare, reţeaua de drumuri judeţene totalizând peste 1.000 de kilometri.

„Conform prevederilor în vigoare stabilite prin acordul-cadru, operatorii de profil trebuie să aibă pregătite utilajele de deszăpezire şi stocurile cu materiale antiderapante (sare şi nisip) până la data de 15 noiembrie 2021 şi să intervină până la 15 martie 2022, în funcţie de condiţiile meteo”, precizează sursa citată, potrivit Agerpres.

Cele 36 de utilaje ale firmelor care vor acţiona pe reţeaua de drumuri judeţene vor fi dotate şi în acest an cu dispozitive de monitorizare prin GPS. Stadiul pregătirilor va fi verificat în perioada următoare de către reprezentanţii conducerii CJ Prahova.

Citeşte şi Prognoza meteo 8 octombrie. Vreme rece pentru data din calendar în toată ţara, ninsori la munte şi ploi în rest

Meteorologii anunţă că în următoarele zile vremea va deveni deosebit de rece pentru această dată, cu precădere în regiunile extracarpatice și va fi în general închisă. Temporar va ploua pe arii relativ extinse în jumătatea sudică a țării și cu totul izolat în rest. La munte, în general la altitudini de peste 1500 m, precipitațiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări mai ales în sudul și sud-estul teritoriului, precum și în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 și 17 grade, cu cele mai ridicate valori în nord-vest, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 0 și 8 grade. Izolat vor fi condiții de ceață, iar noaptea mai ales în nord și centru și de brumă.