Autorităţile din Prahova spun că au stocuri pentru câteva zile de intervenţii în caz de ninsoare

Autorităţile din Prahova, unde marţi după-amiază a început să ningă în zona de nord, spun că au la dispoziţie utilaje ale Secţiei Drumuri Naţionale Ploieşti care acţionează pe DN 1 şi DN 1 A şi stocuri care ajung pentru câteva zile de intervenţii în caz de ninsoare.

RomaniaTV.net
01 oct. 2013, 13:14
Autorităţile din Prahova spun că au stocuri pentru câteva zile de intervenţii în caz de ninsoare

Potrivit şefului Secţiei Drumuri Naţionale (SDN) Ploieşti, Ionel Ciobanu, mai multe utilaje multifuncţionale care aparţin acestei secţii a CNADNR acţionează, marţi după-amiază, pe Drumul Naţional 1, în zona staţiunilor de pe Valea Prahovei şi pe DN 1A, care face legătura între Ploieşti şi Braşov pe ruta Vălenii de Munte–Cheia–Săcele, în zona localităţii Cheia.

Astfel, pe DN 1, în zona staţiunilor Sinaia, Buşteni şi Azuga, unde ninge, acţionează două utilaje şi se împrăştie sare, iar pe DN 1 A, tronson rutier circulat în special de TIR-uri care nu au acces pe DN 1 pe timp de zi, acţionează un utilaj cu lamă şi un altul din care se împrăştie manual material antiderapant.

Întrebat dacă Secţia Drumuri Naţionale Ploieşti are suficiente stocuri de nisip şi sare pentru situaţia în care va continua să ningă, şeful acestei instituţii a răspuns: „Deocamdată avem stocuri. Nu o să rezistăm o lună, dar pentru câteva zile avem fără nicio problemă”.

Acesta a precizat că în judeţul Prahova de deszăpezirea drumurilor naţionale şi a autostrăzii A 3 se vor ocupa firmele desemnate câştigătoare ale licitaţiei organizate de CNADNR.

„Noi, SDN Ploieşti, avem utilaje multufincţionale care sunt folosite doar în cazuri excepţionale. În iarnă, firmele câştigătoare vor face deszăpezirea”, a spus Ciobanu.

În ceea ce priveşte deszăpezirea drumurilor judeţene, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, a declarat că licitaţia pentru atribuirea contractelor de deszăpezire a acestor drumuri este programată pentru 15 octombrie şi că până la desemnarea câştigătorilor sunt în vigoare contractele încheiate cu firmele câştigătoare ale licitaţiilor în sezonul trecut. Cosma a spus că aceste firme sunt pregătite să intervină, dar că deocamdată nu este cazul să se intervină pe drumurile judeţene.

Întrebat dacă aceste firme au stocuri de material antiderapant pentru următoarele săptămâni, pentru a putea acţiona eficient în situaţia în care va ninge, preşedintele CJ Prahova a răspuns: „Avem atâtea balastiere, avem şi salină în Prahova, nu vor fi probleme”.