Autorităţile elene au arestat persoane acuzate de TERORISM de extremă-dreapta

Patru tineri au fost arestaţi joi de poliţia greacă în apropierea Atenei, acuzaţi de apartenenţă la o organizaţie teroristă de extremă dreaptă, informează AFP citând o sursă din poliţie.

11 ian. 2018, 15:26
Autorităţile elene au arestat persoane acuzate de TERORISM de extremă-dreapta

Mandate de arestare au fost emise pe numele acestor patru bărbaţi, dintre care doi în vârstă de 19 ani, unul de 21 de ani şi al patrulea de 26 de ani, potrivit aceleiaşi surse.

Ei sunt acuzaţi că au plasat în august un dispozitiv exploziv în faţa unui local anarhist din Pireu, marele port al Atenei, care a provocat pagube materiale.

Poliţia îşi continuă ancheta pentru a stabili dacă ei au fost implicaţi în alte acte de violenţă împotriva migranţilor sau organizaţiilor de stânga, a precizat aceeaşi sursă.â, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Un partid de extremă-dreapta refuză să plătească o amendă-record dată de Curtea de Conturi

Violenţele de acest gen s-au înmulţit în Grecia la începutul crizei economice, dar au scăzut din 2013 după arestarea şi procesul conducerii partidului neonazist Zori Aurii pentru formarea unei „bande criminale”.

Grecia se confruntă de asemenea de decenii cu activismul extremist care se pretinde a fi anarhist sau de extremă stânga, vizând obiective economice, politice sau diplomatice. Zeci de arestări au vizat această mişcare în ultimii ani.