Autorităţile exclud declararea stării de urgenţă, în ciuda consumului record de gaze

Publicat: Marţi, 31 Ianuarie 2012 16:43 // Actualizat: Marţi, 31 Ianuarie 2012 17:52 // Sursa: România TV

Consumul de gaze a ajuns în ultimele zile la un nivel istoric din cauza gerului. Situaţia a dus la creşterea importului de gaze, dar deocamdată nu se impune declanşarea situaţiei de urgenţă, potrivit autorităţilor.

Foto: România TV

Claudiu Stafie, secretar de stat în Ministerul Economiei, a declarat că, în ciuda creşterii foarte mari a consumului de gaze în ultimele zile, în care în toată România a fost cod portocaliu de ger, nu se poate pune problema declarării de stare de urgenţă.

"În perioada următoare şi în momentul de faţă nu există probleme în aprovizionarea cu gaze. Consumul în ultimele zile a crescut cu 20%, am un consum pentru ieri (luni, n.r.) de 69 de milioane de metri cubi, azi (marţi, n.r.) estimăm 70 de milioane, până pe 3 februarie estimăm tot aşa. Importurile au crescut de la zi la zi pentru a asigura presiunea în sistemul naţional de gaze. Nu e cazul să declarăm stare de urgenţă. Sunt consumuri istorice pentru România", a explicat Claudiu Stafie.

Cantitatea de gaze pentru unii consumatori industriali a fost limitată la prevederile din contract, a anunţat Ministerul Economiei. Cu toate acestea Ioan niculae, patronul grupului Interagro spune că au fost combinate unde furnizarea de gaze s-a oprit complet şi intenţionează să dea statul în judecată pentru aceasta situaţie.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8590
RON
22 Sep
noapte 13 °
zi 28 °
Ultimele joburi adaugate
24 H