Autorităţile franceze au anihilat o reţea de proxenetism, arestând nouă români

Forţele de ordine din Herault şi Aude au lansat miercuri dimineaţă o vastă operaţiune pentru a anihila o reţea de prostituţie şi proxenetism, arestând zece persoane, dintre care nouă de naţionalitate română, au anunţat jandarmii din Languedoc-Roussillon, citaţi de Liberation în ediţia online.

RomaniaTV.net
30 mai 2012, 12:28
Autorităţile franceze au anihilat o reţea de proxenetism, arestând nouă români

Mai multe prostituate şi presupuşii proxeneţi ai acestora au fost arestaţi, în special în zona Beziers, în departamentul Herault din sudul Franţei.

Jandarmii au anunţat într-un comunicat că zece persoane, „inculpate în cazul unei reţele de proxenetism în bandă organizată”, au fost arestate, dintre care nouă de naţionalitate română. Cea de-a zecea persoană este franceză. Şase dintre presupuşii proxeneţi au fost arestaţi în tabere din Lespignan şi Beziers (Herault), iar alte patru în apartamente din Carcassonne, Narbonne (Aude) şi Beziers.

Aproximativ 30 de tinere, majoritatea de etnie romă, sunt interogate ca martor, potrivit unei surse apropiate anchetei.

La operaţiune au participat 150 de jandarmi, susţinuţi de patru echipe cinofile şi un elicopter. De asemenea, au fost prezenţi analişti ai Europol. Arestările au fost efectuate în cadrul unei comisii rogatorii livrate de un judecător de instrucţie din Narbonne.