Autorităţile franceze au evacuat o tabără ILEGALĂ de imigranţi din Paris

Autoritățile franceze au început luni dimineață evacuarea unei tabere ilegale instalate în nordul Parisului, sub o linie de metrou de suprafață, unde peste 1.000 de migranți s-au adunat din nou în ultimele săptămâni.

02 mai 2016, 09:12

O tabără ilegală cu peste 1.000 de migranți, evacuată din nou în nordul Parisului. Autoritățile franceze au început luni dimineață evacuarea unei tabere ilegale instalate în nordul Parisului, sub o linie de metrou de suprafață, unde peste 1.000 de migranți s-au adunat din nou în ultimele săptămâni.

Aceasta este pentru a treia oară începând din luna martie când tabăra ilegală din zona stației Stalingrad este evacuată. În total, circa 20 de operațiuni de acest tip au fost întreprinse la Paris începând din 2 iunie 2015.

Luni, la câteva minute după ora locală 06.00 (04.00 GMT), primii migranți, mai ales sudanezi și afgani, au început să se urce în autobuzele care urmau să-i transporte spre centre de primire în Ile-de-France și în alte zone.

Duminică, în tabără au fost înregistrați între 400 și 500 de migranți, dar numărul lor era mult mai mare luni. Puțin după ora 08.00, 1.044 erau deja plecați, iar alte în jur de 300 de persoane așteptau să se îmbarce în autobuze, sub supravegherea poliției, a indicat prefectura.

Migranții ‘vor cere azil’ în centrele de primire, iar ‘cei care nu o vor face sau se vor comporta rău vor fi dați afară’, a declarat la fața locului prefectul din Ile-de-France, Jean-François Carenco, citat de AFP.