Autorităţile franceze, în ALERTĂ: Cine SPIONEAZĂ capitala Franţei

Pentru a doua noapte consecutivă, Parisul a fost survolat de avioane fără pilor- aşa-numitele "drone". Serviciile de securitate franceze sunt în stare de alertă şi încearcă să afle de unde provin misterioasele aparate.

25 feb. 2015, 11:05

Avioanele fără pilot au fost văzute deasupra unor uzine nucleare, încă de anul trecut, iar recent, deasupra palatului prezidenţial – reşedinţa oficială a şefului statului, Francois Hollande şi deasupra unui golf în Bretania, unde se află mai multe submarine nucleare.

Presa care citează autorităţi franceze a informat că, în cursul nopţii de marţi spre miercuri, au fost văzute cinci asemenea aparate fără pilot în centrul Parisului, dar niciunul dintre acestea nu a putut fi prins.

Serviciile de securitate franceze sunt îngrijorate, mai ales că în Franţa este stare de „vigilenţă”, după atentatele teroriste ucigaşe din 7 ianuarie, comise de islamişti la sediul săptămânalului de satiră Charlie Hebdo, într-un magazin evreiesc şi la o tipografie. Unul dintre cele cinci aparate a fost văzut deasupra Ambasadei SUA, iar altul deasupra Turnului Eiffel. Celelalte au fost identificate pe artere de circulaţie, la intrarea şi ieşirea din capitala franceză.

Citeşte şi Cinci drone au survolat zone cheie ale Parisului în cursul nopţii de luni spre marţi

Poliţia încearcă să afle dacă survolul dronelor, a căror provenienţă nu a putut fi identificată, este o glumă proastă sau dacă aceste aparate au vreo legătură cu spionajul şi prezintă un pericol real pentru securitatea ţării.

Autorităţile franceze au intrat în alertă în octombrie, anul trecut, când au fost identificate drone misterioase deasupra unei companii de electricitate care a identificat vehiculele aeriene fără pilot survolând şapte uzine nucleare. În noiembrie, au mai fost identificate 20 de drone deasupra acestor obiective strategice.