Autorităţile germane sunt prevăzătoare: ce măsuri vor să implementeze în eventualitatea unui al doilea val de coronavirus

Autorităţile germane se pregătesc de un eventual al doilea val al pandemiei. Astfel, în cazul creşterii semnificative a numărului de cazuri, acestea vor impune doar restricţii locale, arată un document al Ministerului german al Sănătăţii citat de agenţia DPA şi de grupul de publicaţii RedaktionsNetzwerk Deutschland (RND).

RomaniaTV.net
16 iul. 2020, 13:08
Autorităţile germane sunt prevăzătoare: ce măsuri vor să implementeze în eventualitatea unui al doilea val de coronavirus

Ministerul german al Sănătăţii şi autorităţile landurilor germane au căzut de acord ca eventualele noi măsuri antiepidemice să fie implementate punctual. Printre aceste măsuri se numără restricţiile de circulaţie locale.

Izolarea unor zone ample din oraşe precum Hamburg ori Berlin, spre exemplu, nu va mai fi posibilă. Deciziile trebuie luate în mod flexibil, în zonele respective, de autorităţile competente„, se arată în document.

Citeşte şi Ce se întâmplă cu turiştii români depistaţi cu coronavirus în Grecia. Ultimele precizări de la MAE

Decizia guvernului de la Berlin vine pe fondul creşterii numărului de infectări în Germania, coeficientul de contagiere depăşind nivelul 1. În ultimele 24 de ore au fost raportate 534 noi cazuri de coronavirus, numărul total de îmbolnăviri ajungând la 200.260 de cazuri. 9.078 de persoane au decedat din cauza infectării cu noul coronavirus.