Autorităţile israeliene nu vor permite intrarea în ţară a fostului preşedinte peruan, care este căutat pentru corupţie

Autorităţile israeliene au anunţat duminică după-amiaza că nu vor autoriza intrarea în faţă a fostului preşedinte peruan Alejandro Toledo, care este căutat pentru fapte de corupţie de către procurorii din Lima. Alejandro Toledo a reuşit să se adăpostească de justiţia peruană în Statele Unite, iar autorităţile americane au anunţat că nu au de gând să oprească îmbarcarea acestuia într-un avion cu destinaţia Israel, transmite Reuters.

RomaniaTV.net
12 feb. 2017, 19:19
Autorităţile israeliene nu vor permite intrarea în ţară a fostului preşedinte peruan, care este căutat pentru corupţie

„Ex-preşedintele Toledo va putea să intre în Israel doar după ce îşi rezolvă problemele cu Peru”, a declarat un purtător de cuvânt al ministerului de Externe de la Tel Aviv.

În acest moment nu este clar dacă fostul preşedinte peruan s-a îmbarcat deja într-un avion spre Israel, însă Tel Aviv-ul nu are un tratat de extrădare cu Lima.

Un judecător peruan a emis joi un mandat internaţional pentru arestarea lui Alejandro Toledo.

De asemenea, guvernul oferă o recompensă de 30.000 de dolari pentru orice informaţie care va duce la capturarea fostului preşedinte peruan, care a refuzat să se predea autorităţilor de la Lima.

Procurorii peruani îl acuză pe fostul preşedinte că a primit o mită de 20 de milioane de dolari de la compania braziliană de construcţii Odebrecht.

Mai mult, magistraţii au decis că politicianul ar trebui să fie încarcerat timp de 18 luni în timp ce procurorii pregătesc un caz împotriva sa.

Toledo a dezminţit toate acuzaţiile aduse de autorităţile de la Lima.

De asemenea, soţia fostului preşedinte are cetăţenie israeliană, iar acesta din urmă este prieten cu omul de afaceri israelian Yosef Maiman. Procurorii îl acuză pe afacerist că a acţionat drept intermediar pentru cel puţin 10 milioane de dolari.

Un fost director al companiei braziliene a declarat că a negociat personal în 2004 mita pe care a primit-o Toledo.

Citeşte şi Din spital, după gratii: Fostul preşedinte peruan, 25 de ani în detenţie pentru încălcarea Drepturilor Omului