Autoritățile italiene investighează presupusa răpire a copilului de 6 ani care a supravieţuit accidentului de telecabină din luna mai

Autoritățile italiene au deschis o anchetă după ce un copil de 6 ani, singurul supraviețuitor al accidentului de telecabină din Italia din luna mai, a fost dus în Israel de bunicul său.

13 sept. 2021, 13:27
Autoritățile italiene investighează presupusa răpire a copilului de 6 ani care a supravieţuit accidentului de telecabină din luna mai

Accident telecabină. Părinții lui Eitan Biran, fratele mai mic și doi dintre străbunicii lui şi-au pierdut viaţa în teribilul accident de telecabină. După ce a fost externat, băieţelul a fost luat de o mătușă din partea tatălui în Italia. Femeia a primit custodia, însă, ulterior, și rudele materne ale lui Eitan din Israel au cerut în instanță acest drept, potrivit BBC.

Familia lui Eitan s-a mutat în Italia cu câțiva ani înainte de accident, iar mătușa sa paternă, Aya Biran-Nirko, a primit custodia micuţului în luna iunie.

Accident telecabină. Copilul supravieţuitor, scos din Italia cu un avion privat

Sâmbătă, însă, Eitan a fost scos la plimbare de bunicul matern, Shmulik Peleg, care s-a mutat în Italia după accident pentru a fi aproape de el și care avea drepturi de vizitare acordate de instanță. Ulterior, Eitan a fost scos din țară cu un avion privat, bunicul folosindu-se pașaportul israelian al copilului. Autorităţile israeliene au confirmat sosirea în țară.

Citeste si Profesorii fără certificat de vaccinare nu intră în şcolile din Italia

Mătușa maternă a lui Eitan, Gali Peleg, a depus cerere de adopţie în august, acuzând faptul că băiatul este ținut ostatic în Italia.

Nu l-am răpit pe Eitan, l-am adus acasă”, a declarat ea duminică pentru un post de radio din Israel. Femeia a mai spus că părinții lui Eitan își doreau să se întoarcă în Israel, însă a avut loc accidentul.

Frâna de urgenţă a telecabinei, dezactivată pentru că ar fi funcţionat defectuos

O anchetă privind cauza accidentului din nordul Italiei este încă în desfășurare, dar procurorii spun că frânele de urgență ale telecabinei au fost dezactivate intenționat.

Reamintim că 13 persoane au murit în urma tragediei, între care un copil de 2 ani, iar cel de-al doilea copil a murit ulterior, la spital. Mai multe persoane angajate la compania care opera telecabina sunt în prezent cercetate. Un tehnician a recunoscut că, la începutul acestui an, a instalat un dispozitiv special pentru a dezactiva frâna de urgență, care ar fi funcționat defectuos. Totuşi, un expert care a vizionat clipurile anterioare cu telecabina este de părere că imaginile sugerează că frâna de urgență ar fi fost dezactivată încă din 2014.

Citeste si Atac sângeros în Italia. Cinci persoane, înjunghiate de un refugiat somalez. Un copil, printre victime