Autorităţile malaeziene au anunţat că trupul lui Kim Jong Nam se află în continuare în morga din Kuala Lumpur

Autorităţile malaeziene au anunţat marţi dimineaţă că trupul fratelui vitreg al dictatorului nord-coreean rămâne pentru moment în ţară, întrucât nicio rudă nu s-a prezentat pentru a-l ridica de la morga din Kuala Lumpur. 

RomaniaTV.net
28 mart. 2017, 05:53
Autorităţile malaeziene au anunţat că trupul lui Kim Jong Nam se află în continuare în morga din Kuala Lumpur

Jong Nam şi-a pierdut viaţa în urmă cu mai bine de o lună şi jumătate, după ce a fost atacat cu neurotoxina VX pe aeroportul internaţional din Kuala Lumpur, în timp ce se pregătea să plece la Macao, transmite Reuters.

”Trebuie să verificăm la departamentul de criminalistică dacă a existat vreo cerere pentru a scoate trupul din ţară, dar nimic nu s-a schimbat în ceea ce ne priveşte”, a declarat ministrul Sănătăţii, Subramaniam Sathasivam.

De asemenea, acesta a precizat că nicio rudă nu a venit pentru a ridica trupul din Kuala Lumpur.

Declaraţiile ministrului vin după ce presa malaeziană a anunţat că trupul lui Kim Jong Nam este pregătit pentru a fi îmbarcat într-un zbor spre Beijing, de unde ar pleca ulterior spre Phenian.

În urmă cu două săptămâni, autorităţile malaeziene au reuşit să stabilească identitatea persoanei asasinate pe aeroportul din Kuala Lumpur după ce au primit o monstră de ADN de la fiul lui Kim Jong Nam.

Fratele dictatorului nord-coreean a căzut victimă în urmă cu o lună şi jumătate unui asasinat orchestrat cel mai probabil de către regimul de la Phenian. Acesta a fost atacat de două femei cu neurotoxina VX, în timp ce se pregătea să plece spre Macau de pe aeroportul internaţional din Kuala Lumpur.

Phenianul nu a recunoscut până în acest moment asasinarea fratelui vitreg al lui Kim Jong-un, precizând că este vorba doar de un cetăţean nord-coreean, care a decedat din cauza unui atac de cord suferit pe aeroportul din Kuala Lumpur.

Totuşi, autorităţile nord-coreene au încercat să obţină imediat eliberarea trupului persoanei asasinate şi s-au opus unei autopsii în cazul lui Kim Jong Nam.