Autorităţile din Rusia vor să interzică fumatul în spaţiile publice

Autorităţile ruse intenţionează să interzică fumatul în spaţiile publice în speranţa de a înjumătăţi numărul de fumători în Rusia, unde un pachet de ţigări costă în jur de un euro, a afirmat marţi premierul Dmitri Medvedev, citat de AGERPRES.

RomaniaTV.net
16 oct. 2012, 15:04
Autorităţile din Rusia vor să interzică fumatul în spaţiile publice

Guvernul va examina până la sfârşitul lui octombrie un proiect de lege al Ministerului Sănătăţii care prevede interzicerea fumatului în locurile publice„, a anunţat premierul rus într-o înregistrare video publicată pe blogul său.

Şeful guvernului a deplâns faptul că Rusia a devenit „cea mai fumătoare ţară din lume”, cu 44 de milioane de fumători, care reprezintă o treime din populaţia totală a ţării.

„Din păcate, în anii 1990, statul nu a realizat riscurile investiţiilor companiilor producătoare de ţigări străine în economia rusă”, a regretat Medvedev, precizând că patru companii străine îşi împart în prezent piaţa rusă.

Aproape 400.000 de ruşi mor în fiecare an din cauza ţigărilor, afirmă Medvedev pe blogul său.

Proiectul de lege, publicat pe site-ul guvernului, prevede şi creşterea taxelor asupra tutunului şi stabilirea unui preţ minim pe pachetul de ţigări, pentru a reduce numărul de decese din cauza consumului de nicotină cu 150.000 până la 200.000.