Autorităţile SUA au dejucat un atac similar celui din Colorado VIDEO

Poliţia americană a anunţat că a dejucat un atac similar celui din Colorado. De data aceasta, masacrul urma să aibă loc într-un orăşel din statul Maryland.

RomaniaTV.net
28 iul. 2012, 21:27
Autorităţile SUA au dejucat un atac similar celui din Colorado VIDEO

Potrivit autorităţilor, un bărbat de 28 de ani şi-a sunat şeful şi s-a prezentat drept „Joker”, personajul negativ din filmul Batman.

„A formulat ameninţări grave că va veni şi le va face rău oamenilor de la serviciu. A spus: ‘Sunt Joker şi îmi voi încărca armele şi voi arunca pe toată lumea în aer’. Ţinând cont de ce s-a întâmplat la Aurora, Colorado, în urmă cu o săptămână, este important să ştim, să ştie comunitatea, că luăm toate ameninţările în serios”, a declarat poliţistul Mark Magaw.

După ce compania la care lucra tânărul a alertat poliţia, autorităţile au percheziţionat locuinţa suspectului, unde au găsit multe arme şi gloanţe. „Au fost evaluate dovezile, cele aproximativ 25 de arme de foc recuperate şi câteva mii de gloanţe. Armele de foc sunt puşti semiautomate, pistoale semiautomate”, a precizat Ashan Benedict, agent al Biroului pentru Alcool, Tutun şi Arme de Foc.

Suspectul nu a fost arestat deocamdată. Un tribunal local a ordonat că tânărul să fie supus unei expertize psihiatrice. Ameninţările vin după ce, săptămâna trecută, James Holmes a deschis focul într-un cinematograf aglomerat din statul american Colorado. Bărbatul, care se considera Joker, a ucis 12 persoane şi a rănit alte 58.