Autorităţile vor merge din casă în casă pentru a verifica animalele de companie

Publicat: Vineri, 18 Octombrie 2013 17:04 // Actualizat: Vineri, 18 Octombrie 2013 17:04 // Sursa: romaniatv.net

Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară va face "recensământul" animalelor de companie. Inspectorii ANSVSA vor merge din casă în casă şi vor verifica dacă animalele sunt ţinute în condiţii adecvate.

Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară pregăteşte o serie de norme referitoare la gestionarea animalelor. Astfel, inspectorii ANSVSA vor putea merge în fiecare gospodărie pentru a identifica şi monitoriza condiţiile în care sunt ţinute animalele domestice. Controalele medicilor veterinari nu vor viza doar câinii şi pisicile, ci toate animalele din gospodărie care ar putea fi maltratate sau tratate necorespunzător de către stăpâni, potrivit România TV.

În cazul în care inspectorii vor fi primiţi cu ospitalitate sau nu vor fi lăsaţi să intre în casă, aceştii vor putea apela la Poliţie sau Jandarmerie, pentru a li se facilita accesul.

Dacă autorităţile descoperă că stăpânii îşi maltatrează animalele sau le ţin necorespunzător, vor risca o sancţiune între 2.000-40.000 de lei sau chiar închisoarea.

Nici cei care doresc să adopte câini din adăposturi nu au fost uitaţi. ANSVSA pregăteşte dezvoltarea unei aplicaţii pentru smartphone-uri, unde oamenii vor putea primi imagini şi informaţii despre câinii din adăposturi înainte să meargă la faţa locului.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
23 oct 15:47
Votează email 0 email
...tehnicieni veterinari, personal care are calificare veterinară, pentru că vor trebui să urmărească modul de aplicare a OUG 155/2001 privind gestionarea câinilor fără stăpân. Avem exemple din alte ţări din Uniunea Europeană unde funcţionează Poliţia Animalelor şi...
18 oct 17:30
... Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară va face...
18 oct 17:07
...din casă în casă şi vor verifica dacă animalele sunt ţinute în condiţii adecvate. Citește mai departe… Powered by WPeMatico...
1
EUR
4.8582
RON
19 Sep
noapte 14 °
zi 24 °
Ultimele joburi adaugate
24 H